Kevin Schijven Kevin Schijven
06/09/2022 08:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2022 08:09

Bitcoin zit vast, maar ethereum en vooral luna classic stijgen keihard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zit vast, maar ethereum en vooral luna classic stijgen keihard

Foto: Rabanser/Shutterstock

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Zoals de analisten uit onze Discord omgeving al besproken, worden de financiële markten momenteel in spanning gehouden door torenhoge inflaties en gasprijzen.

De cryptocurrency blijft vooralsnog relatief rustig, maar we zien enkele altcoins enigszins loskoppelen van bitcoin (BTC) en flink stijgen. De totale marktkapitalisatie van alle crypto komt vanochtend uit op $1,04 biljoen en staat vandaag 2,3% in de plus.

Waarom mogelijk méér Bitcoin miners de halving dit keer overleven
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin consolideert onder $20.000

De bitcoin koers heeft moeite om $20.000 te heroveren in deze slechte macro toestand. Alhoewel de koers afgelopen nacht even een piek richting $21.000 maakte, blijft bitcoin vlak onder $20.000 consolideren. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $19.900 en staat daarmee 0,5% in de plus vandaag.

Zoals vanochtend in deze bitcoin update was te lezen, en zoals analist Matthew Hyland hieronder beschrijft, vormt de koers momenteel een driehoekspatroon waar de kans op een uitbraak aan de onderkant groot lijkt te zijn.

Toch is er nog altijd veel vertrouwen onder de bitcoin HODL’ers; zij houden hun BTC nog altijd stevig vast. Analysebedrijf Glassnode meldt dat het volume van het BTC aanbod dat over een jaar niet is bewogen, een nieuwe all-time high van 12,6 miljoen BTC heeft bereikt. Dat is maar liefst 65,77% van het totale aanbod en is een zeer bullish teken voor de lange termijn.

Advertentie

Ethereum en vooral ETC stijgt

Ondanks de slechte macro toestand, is ethereum (ETH) weer flink aan het stijgen. De ether koers piekte zojuist rond $1.667 en staat daarmee vandaag maar liefst 6,5% in de plus.

Dat heeft alles te maken met de aankomende merge. Ethereum maakt rond 15 september de overstap van proof-of-work naar proof-of-stake. Eerst volgt vandaag nog de ‘Bellatrix’ hard fork in voorbereiding op de merge, meldt oprichter Vitalik Buterin:

Niet alleen ether is aan het stijgen, ook het kleine broertje ethereum classic (ETC) gaat momenteel als een raket. De ETC koers staat vandaag 27,5% in de plus en de prijs komt uit op $41.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra Luna Classic weer 70% in de plus

Toch is het Terra Luna Classic (LUNC) die vandaag weer de show steelt. De LUNC koers komt momenteel uit op $0,00044 en staat daarmee vandaag 68% in de plus. LUNC staat inmiddels zelfs 230% in de plus ten opzichte van een week geleden en 375% in de plus ten opzichte van twee weken geleden.

Desondanks staat de koers nog altijd 100% in de min sinds de crash van mei. Het is daarom aan te raden zeer voorzichtig met dit soort projecten te zijn. Dit soort extreem volatiele koersen kunnen net zo snel instorten als ze stegen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie