Kevin Schijven Kevin Schijven
24/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:20

Bitcoins (BTC) hash rate daalt plotseling met 30%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins (BTC) hash rate daalt plotseling met 30%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De hash rate van het bitcoin (BTC) netwerk zag plotseling een dip van meer dan 30% op 23 september. Dat blijkt uit data van blockchain.com.
Op 22 september stond de hash rate van de bitcoin blockchain nog op ongeveer 92 exahashes per seconde (EH/s) en een dag later is deze plotseling teruggevallen naar zo’n 67 EH/s. Data van Coin Dance toont zelfs een daling van 40% naar 58 EH/s.
Het is vooralsnog onbekend wat deze plotseling dip heeft veroorzaakt. De hash rate van een cryptocurrency duidt op de rekenkracht die het netwerk aankan. Een hogere hash rate betekent dat er meer concurrentie is tussen miners om blocks op de blockchain te valideren.
crypto-insiders_telegram_banner
Een stijging in de hash rate gaat regelmatig gepaard met een stijging in de prijs. Doordat de hash rate omhoog gaat gaan ook de kosten voor het minen omhoog wat vervolgens weer voor een stijging in de koers kan zorgen.
Wat deze dip extra opvallend maakt is dat deze zomer het all-time high (ATH) van bitcoins hash rate meerdere malen is doorbroken. Onlangs kwam het zelfs voor eerst boven de 100 EH/s uit.
De 102.8 EH/s die het vorige week bereikte, ligt vele malen hoger dan de hash rate tijdens het hoogtepunt van de bitcoin-koers eind 2017. Bitcoin-miners verwachten dat deze zelfs 120 EH/s zal bereiken tegen het einde van dit jaar.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie