Roy van Krieken Roy van Krieken
10/06/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2021 13:15

Bitcoins (BTC) uit vulkanen halen? El Salvador gaat het doen!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins (BTC) uit vulkanen halen El Salvador gaat het doen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds het grote nieuws naar buiten kwam dat El Salvador bitcoin ging accepteren als officieel betaalmiddel, en inmiddels die wet ook al is ingevoerd, lijkt het alsof er een kettingreactie op gang aan het komen is in Midden- en Zuid-Amerika. Het voorbeeld dat El Salvador heeft gezet lijkt in de smaak te vallen bij buurlanden.

Dit keer heeft president van El Salvador, Nayib Bukele, een nieuw plan betreft crypto in het land bekend gemaakt. Hij wil namelijk de gigantische hoeveelheid energie die vrijkomt uit vulkanen gebruiken om crypto te minen.

El Salvador is een land met veel vulkanische activiteit. Het is om deze reden dat in het land reeds veel energie wordt opgewekt door zogehete geothermische krachtcentrales. Deze centrales gebruiken de warmte in de aarde rondom vulkanen om energie op te wekken. El Salvador wekt op dit moment al zo’n 25% van het totale energieverbruik van het land op met dergelijke geothermische krachtcentrales.

President Bukele heeft via Twitter bekend gemaakt dat hij een expoitant van die geothermische krachtcentrales in het land, LaGeo, heeft opgedragen om een plan op te stellen om de energie van de centrale te gebruiken om crypto te minen

Op dit moment wekt het land rond de 200MW op door middel van geothermie. Echter, er wordt geschat dat de totale capaciteit van deze energiebron in het land 644MW zou zijn. Er kan dus nog behoorlijk uitgebreid worden. 

100% schone energie

Stroom dat wordt opgewekt door geothermische centrales is 100% schone energie. Er wordt namelijk niks verbrand. Er wordt enkel gebruik gemaakt van de warmte die in de aardkorst aanwezig is. Het is om deze reden dat crypto minen met energie van dergelijke bronnen ontzettend aantrekkelijk is.

Dit plan van de president van El Salvador komt op het moment dat het energieverbruik, en de uitstoot als gevolg daarvan, een ontzettend veelbesproken onderwerp is. Uiteraard werd dit dermate veelbesproken nadat Elon Musk via twitter bekend maakte dat Tesla niet langer bitcoin zou accepteren als betaalmiddel omwege dit energieverbruik. 

Dit plan van de president van El Salvador kan daarom enkel aangemoedigd worden. Hoe meer bitcoin er wordt gemined met schone energie, des te beter.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie