Ivo Melchers Ivo Melchers
28/10/2022 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2022 14:11

Bitcoins op exchanges dalen flink in oktober, laagste punt sinds 2018

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Stopped_clock/Shutterstock

Volgens data van analysebedrijf Glassnode zijn de bitcoin (BTC) exchange reserves in de maand oktober flink afgenomen. Investeerders hebben een totaal van 123,5k BTC van de cryptocurrency exchanges afgehaald. Op dit moment is er slechts 12,2% van het totale circulerende aanbod beschikbaar op de exchanges.

Over het algemeen geldt dat wanneer dit percentage stijgt, dus als de bitcoin reserves op exchanges toenemen, dit bearish zal zijn voor de koers van bitcoin. Wanneer investeerders ervoor kiezen om hun bitcoin vanuit hun eigen wallet naar een exchange te sturen, is de kans zeer groot dat ze van plan zijn om hun deze te verkopen. Deze verkoopdruk is slecht nieuws voor de koers van de cryptocurrency.

Het percentage BTC wat beschikbaar is op exchanges is al voor een zeer lange tijd aan het dalen. Echter is de daling de laatste maand in een stroomversnelling gekomen. De laatste keer dat de exchange reserves slechts 12,2% van het totale circulerende aanbod was, was in januari 2018.

Dit betekent dat al het volume wat na de vorige cycle top naar de exchanges is gegaan, op dit moment weer allemaal eruit is gehaald door de investeerders.

Crypto ontbijt: Dag van de Bitcoin halving met schommelende koersen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin miner reserves

Aan de andere kant van deze ontwikkeling staat die van de bitcoin miner reserves. Onlangs kon je lezen in het bitcoin nieuws dat de BTC-holdings van miners bijna nooit in de geschiedenis van de coin zo laag zijn geweest. Blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock schreef dat BTC miners slechts 1,91 miljoen BTC in hun wallets hebben. Dit is sinds februari 2010, een jaar nadat het Bitcoin netwerk werd gelanceerd, niet meer zo weinig geweest. Deze ontwikkeling heeft alles te maken met  de stijgende energiekosten, de dalende koers en de stijging van de mining difficulty.

De koers van BTC

Bitcoin liet de afgelopen dagen weer een kleine stijging zien en bereikte op sommige beurzen zelfs een piek van $21.000. Lees hier de bitcoin marktupdate van vanochtend.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie