Kevin Schijven Kevin Schijven
23/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2019 06:00

BitMEX CEO Hayes: Geen weekenden meer voor traditionele handelaren, bitcoin naar $100.000 in drie jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BitMEX CEO Hayes: Geen weekenden meer voor traditionele handelaren, bitcoin naar $100.000 in drie jaar

Arthur Hayes, CEO en medeoprichter van cryptocurrency-exchange BitMEX, zegt dat de cryptocurrency markt van grote invloed zal zijn op de traditionele aandelenmarkt waardoor handelaren wellicht hun weekenden zullen verliezen.
Hayes zei dit tijdens de Milken Institute Asia Summit in Singapore, meldt financieel persbureau Bloomberg op 19 september. Hij baseert zijn uitspraak op het feit dat er 24 uur per dag, zeven dagen in de week, met cryptocurrencies gehandeld wordt.

Sommige van de praktijken in onze markt zullen worden nagebootst in de traditionele handel. Al deze dingen zullen sijpelen in de traditionele manier waarop aandelen, obligaties en FX worden verhandeld.

Aldus Hayes. De traditionele markten zijn normaliter gesloten tijdens het weekend en vakbonden hebben ervoor gezorgd dat er verplichte pauzes zijn en 40 uur werkweken het maximum zijn. Toch is Hayes ervan overtuigd dat de oude manier van handelen niet zal blijven:

Al deze dingen […] zullen de deur uitgaan. Als je daar eenmaal vanaf komt en begrijpt dat alles de komende 10 jaar digitaal zal zijn, besef je dat bitcoin niet zo’n vreemd idee is.

Daarnaast meldt Hayes dat hij van mening is dat cryptocurrencies helemaal geen dreiging zijn voor soevereine valuta’s, maar dat ze juist overheden kunnen helpen doordat ze gemakkelijk te volgen zijn, wat niet mogelijk is met contant geld.
Onlangs voorspelde Hayes dat de koers van bitcoin (BTC) binnenkort naar $20.000 zal stijgen. Deze voorspelling herhaalde hij nogmaals tijdens het interview en voegde daaraan toe dat bitcoin naar zelfs $100.000 zal stijgen binnen drie jaar.
Op de vraag of hij denkt dat de echte identiteit van Satoshi Nakamoto, de originele bedenker van bitcoin, ooit onthuld zal worden was Hayes ontkennend. Hij gelooft immers dat hij of zij niet meer leeft.
Er werd tijdens de discussie niet ingegaan op het onderzoek van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van BitMEX.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie