Simon Bosch Simon Bosch
19/09/2022 05:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2022 05:09

Britse bankgigant blijft weg van crypto, zegt CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Britse bankgigant blijft weg van crypto, zegt CEO

Foto: William Barton/Shutterstock

De leus ‘crypto is de toekomst!’ heb je vermoedelijk al vaak genoeg gehoord. Daar is Crypto Insiders natuurlijk ook voor. Maar niet iedereen is hiervan overtuigd, zo blijkt af en toe. De CEO van de Britse bankengigant HSBC is één van de mensen die erg terughoudend blijft.

Bitcoin koers mogelijk in gevaar door Mt. Gox, volgens onderzoekers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

HSBC blijft crypto-markt vermijden

Vorige week was HSBC’s CEO Noel Quinn te gast op CNBC’s televisiekanaal. Hier verklaarde hij dat de grote investeringsbank nog steeds niet gaat investeren in cryptocurrencies. Sterker nog, de bank blijft bij crypto compleet weg:

Als bank stappen we niet in de wereld van crypto-trading, crypto-exchanges [en de crypto-industrie in het algemeen.]

Duidelijke taal dus. De topman wil dus niet alleen dat de bank niet investeert in tokens, maar ze ook niet aan klanten aanbieden of investeren in bedrijven in de sector. HSBC vermijdt de industrie dus volledig.

Cryptomunten zijn volgens de CEO te volatiel. Hij maakt zich zorgen over de houdbaarheid van de waarden van de tokens, en dat doet hij bovendien al een tijdje. Wel zegt hij geen voorspellingen te doen over de markt. Hij zegt dus ook niet dat hij denkt dat de markt naar nul zal gaan. Maar zijn beslissingen zeggen in dit geval meer dan genoeg over zijn mening.

Advertentie

Sceptisch, maar toch crypto-investeringen?

Vorig jaar sprak Quinn tijdens de top van de stierenmarkt ook over specifiek bitcoin (BTC). Toen was hij ook al sceptsich, en HSBC was ook toen niet van plan om te investeren in crypto. De bank heeft dus al lange tijd geen behoefte om te investeren, net als bijvoorbeeld Berkshire Hathaway-topmannen Warren Buffet en Charlie Munger.

Laatstgenoemde noemde crypto onlangs nog een ‘gestoorde investering’ en zelfs een geslachtsziekte. Toch investeert Berkshire Hathaway indirect in crypto, het kocht namelijk een flink aandeel in de Braziliaanse bank Nubank. Dit bedrijf is erg vocaal en positief over crypto, en zette zelfs 1% van haar cash om in BTC.

Voor HSBC zou iets vergelijkbaars kunnen gelden. De bank stelde voorheen investeerders in staat om aandelen van MicroStrategy (MSTR) te kopen. Daarnaast kocht het ook zelf een stuk land in de Sandbox (SAND) metaverse.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie