Roy van Krieken Roy van Krieken
14/07/2022 05:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2022 05:06

Rechterhand Warren Buffett: Investeren in crypto is ‘gestoord’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Rechterhand Warren Buffett: Investeren in crypto is ‘gestoord’

Foto: Kent Sievers / Shutterstock.com

De rechterhand van legendarische investeerder Warren Buffett en vice-president bij Berkshire Hathaway, Charlie Munger, heeft weer eens hard uitgehaald naar de crypto markt. Volgens Munger zijn cryptocurrencies totaal waardeloos en hij adviseert iedereen om met een grote boog om de crypto industrie heen te lopen.

Bitcoin ETF’s eindigen teleurstellende week met rode cijfers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Charlie Munger haat cryptocurrencies

In een interview met The Australian Financial Review herhaalt Charlie Munger nog eens zijn hekel aan de crypto markt. Voorheen noemde Munger bitcoin (BTC) al ‘rattengif’ en gaf hij aan dat hij baalde van het succes van de cryptomunt. Vandaag de dag doet Munger nogmaals een schepje bovenop zijn standpunt.

Volgens Munger is iedereen die cryptocurrencies verkoopt aan anderen ofwel ‘kwaadaardig’ of leidt hij of zij aan waanvoorstellingen. De waarde van cryptocurrencies is volgens de miljardair gebaseerd op niets en hij stelt dat mensen haast wel gestoord moeten zijn om in cryptovaluta te investeren.

“Ik denk dat iedereen die dit spul verkoopt ofwel waanvoorstellingen heeft ofwel slecht is. Ik raak de crypto niet aan. […] Crypto is een investering in niets. Ik beschouw het als bijna krankzinnig om dit spul te kopen of erin te handelen.”

Advertentie

‘Bitcoin zal financiële systeem niet omver werpen’

Daarnaast verwerpt Munger ook het idee dat cryptocurrencies vroeg of laat het traditionele financiële systeem omver zullen werpen. Munger stelt dat hij dit idee helemaal niet zitten. 

“Ik ben niet geïnteresseerd in het ondermijnen van de nationale munten van de wereld.”

De enige juiste manier hoe mensen om kunnen gaan met de crypto industrie is volgens Munger een volledige onthouding. Het enige juiste dat iemand kan doen is nooit, maar dan ook nooit cryptocurrencies aanraken. Hij vergelijkt de crypto markt zelfs met een open riool.

“Ik vermijd het alsof het een open riool is, vol met kwaadaardige organismen. Ik vermijd het gewoon volledig en raad iedereen aan mijn voorbeeld te volgen.”

Het is overduidelijk wat Munger van cryptocurrencies denkt. Ook zijn compagnon Warren Buffett heeft in het verleden zijn kritiek over de wereld van crypto geuit, al was dat op een iets minder vijandige manier.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie