
De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder bitcoin (BTC) te verbieden. Liversidge is overduidelijk geen fan van de opkomst van digitale valuta. Hij lijkt vooral te denken dat criminelen er veel gebruik van maken.
Liversidge is een petitie gestart om het verbod naar de regering te krijgen. De petitie met de naam “Wetgeving om transacties in cryptocurrencies in het VK te verbieden” heeft het volgende doel:
“Wetgeving om de betaling met of acceptatie van cryptocurrencies door in het VK gevestigde bedrijven of individuen te verbieden, en van Britse toezichthouders (de FCA en PRA) te eisen dat ze transacties door Britse financiële instellingen in cryptocurrencies zoals Bitcoin verbieden.”
Cointelegraph meldt dat Liversidge zich vaker negatief heeft uitgelaten over bitcoin. Cryptocurrencies zouden namelijk een “destabiliserend effect op de samenleving hebben.” Daarnaast zouden criminelen crypto vaak gebruiken en is bitcoin mining schadelijk voor het klimaat.
De Bitcoin criticus heeft tot 7 juli dit jaar de tijd om 10.000 handtekeningen te verzamelen. Wanneer die drempel behaald wordt zal de regering reageren op de petitie. Mocht Liversidge 100.000 handtekeningen binnen weten te slepen dan zal het onderwerp in het parlement besproken worden. De petitie heeft tot nu toe 109 handtekeningen.
Een lange weg te gaan dus voor Liversidge! De vraag is of hij zover kan komen aangezien het sentiment rondom bitcoin en crypto de afgelopen maanden behoorlijk is bijgedraaid, met toch wel grote partijen die bitcoin kopen.
In een interview met de financiële publicatie Professional Adviser zegt Liversidge te verwachten dat zo’n verbod een enorme crash zou veroorzaken op de cryptomarkten. De publicatie dringt zijn lezers dan ook aan om “een grotere gek te vinden en het [crypto] snel te dumpen.”
Reden tot paniek is er uiteraard niet. Naast dat het om slechts een petitie gaat, kan gesteld worden dat naarmate bitcoin in waarde blijft stijgen en meer ‘grote jongens’ instappen, een algeheel verbod steeds onwaarschijnlijker wordt.