Simon Bosch Simon Bosch
03/06/2022 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2022 10:15

Canadese Bitcoin ETF groeit tot recordhoogte ondanks berenmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Canadese Bitcoin ETF groeit tot recordhoogte ondanks berenmarkt

Foto: K.unshu/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is inmiddels zo hard gedaald dat het aannemelijk is dat we in een berenmarkt verkeren. Toch zijn de Canadezen erg positief over bitcoin. Dat blijkt uit data van de Canadese Bitcoin Purpose exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, die nieuwe recordhoogtes voor geïnvesteerde bedragen laat zien.

Crypto Rewind: alarmerende bitcoin crash, Uniswap rechtszaak en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin-ETF ziet record instroom

Dat schrijft crypto-analist Jan Wüstenfeld op Twitter. Hij toont de grafiek van de assets under management van de Purpose spot-ETF voor bitcoin. Het totale aantal bitcoins in deze ETF lag sinds gisteren op 43.700 BTC na een flinke instroom deze week. Dat is een nieuw record, hoewel het niet veel hoger is dan de instroom van halverwege vorige maand. Dit keer lijken de inflows wél te blijven, afgaande op de inflows van de dagen die hier vlak aan voorafgingen. Afgelopen woensdag werden er zelfs 752 bitcoins toegevoegd aan het fonds om de vraag bij te houden.

Tegelijkertijd lopen investeerders nog niet echt warm voor het eerste Australische bitcoin-fonds. Die is gebaseerd op de Canadese ETF en heeft slechts $1,65 miljoen Amerikaanse dollar aan bitcoin.

Kortom, de prijs is hard gedaald, maar toch blijven mensen recordbedragen in bitcoin-ETF’s stoppen. Vreemd is het niet dat het specifiek deze Canadese ETF is. Zo is de prijs gewoon in Amerikaanse dollars (USD) en niet in Canadese dollars (CAD). Maar belangrijker is dat deze ETF gewoon op ‘echte’ bitcoins is gebaseerd, en niet op bitcoin-futures. Tot nu toe zijn in de VS alleen nog maar futures-ETF’s voor bitcoin goedgekeurd. Daar moet je jaarlijks een commissie voor betalen, en de prijs is doorgaans minder volatiel.

Advertentie

Investeerders blijven bitocin kopen

Gisteren schreven we dat bitcoin-holders de afgelopen tijd zijn blijven kopen, ondanks de crash van Terra (LUNA). Dat is net als dit ETF nieuws positief en toont aan dat investeerders, ondanks de koersdaling, nog vertrouwen hebben.

Het nieuws heeft wat weg van wat er begin dit jaar in Canada gebeurde. Toen trad de Canadese overheid hard op door bitcoin-adressen van protesterende inwoners op een zwarte lijst te plaatsen. De Bitcoin Purpose-ETF zag ook toen namelijk grote instromen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie