Shane Kuijpers
22/04/2022 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2022 12:22

Celsius CEO: ‘bitcoin en ethereum dit jaar naar all-time high’

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Celsius CEO: 'bitcoin en ethereum dit jaar naar all-time high'

Foto: biDaala studio/Shutterstock

Alex Mashinsky, CEO van crypto leenplatform Celsius, heeft grootse verwachtingen voor bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) dit jaar. Mashinsky verwacht namelijk dat de twee grootste cryptocurrencies ter wereld dit jaar nog hun all-time highs gaan verbeteren. Dit gaf de CEO van Celsius aan in een interview tijdens de Paris Blockchain Week Summit.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin krijgt hulp van Terra

Mashinsky onderbouwt deze voorspelling met een aantal argumenten. Zo geeft hij aan dat bitcoin dit jaar sterke support heeft gezien toen de koers rond de $33.000 stond. Bovendien is Terra druk bezig met het opkopen van BTC. Dit doen ze om de reserves van hun stablecoin, TerraUST (UST),  aan te vullen. Dit speelt een rol in de prijsontwikkeling van bitcoin, aldus de Celsius CEO. Ook heeft hij het over particuliere beleggers. Wanneer deze de markt weer gaan betreden gaan we richting all-time highs en hoeven we geen lows meer te verwachten, volgens Mashinsky. Daar voegde hij nog het volgende aan toe:

“Het zal langer duren voordat we nieuwe hoogtepunten bereiken. Maar ik verwacht nog steeds dat we dit jaar de $60.000 voor Bitcoin en de $4.500 voor Ethereum zullen doorbreken.”

Mashinsky geeft echter wel aan dat er mogelijke obstakels zijn die de crypto wereld negatief kunnen beïnvloeden. Hij doelt hiermee onder andere op de Russische invasie in Oekraïne en het eventueel strenger ingrijpen van de Amerikaanse Federal Reserve. Eind vorig jaar liet Mashinsky zich overigens ook al uit over de toekomstige prijs van bitcoin. Toen voorspelde hij nog een BTC koers van $160.000 voor dit jaar. Dat lijkt echter wel wat veel van het goede.

Dergelijke prijsverwachtingen moeten uiteraard altijd met een flinke korrel zout genomen worden. Niemand weet uiteindelijk wat de koersen in de toekomst gaan doen.

Advertentie

Bitcoin daalt door angst

Waar Mashinsky positief gestemd is voor de prijs van bitcoin, staat dat niet in de lijn met de de bitcoin koersupdate. De Federal Reserve voorzitter Jerome Powell hield namelijk gisteren een speech tijdens een panel van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Powell bevestigde dat de Fed waarschijnlijk in mei de rentetarief zal verhogen met een half procent. Dergelijke uitspraken hebben wel  vaker een sterke correlatie met de crypto markt en door angst is dan een bitcoin daling te zien.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie