Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Crypto-exchange Deribit vergoedt $1,3 miljoen aan verliezen na bitcoin (BTC) flash crash

Crypto-exchange Deribit vergoedt $1,3 miljoen aan verliezen na bitcoin (BTC) flash crash

Op 31 oktober vond er plotseling een zogenaamde flash crash plaats. Coinbase Pro was uit de lucht en de koers van bitcoin (BTC) daalde plotseling met meer dan $200 op de exchange. Op Deribit, een cryptocurrency-exchange voor futurescontracten, zakte de prijs zelfs naar $7.700.

Dit zorgde ervoor dat traders minder voor hun BTC verkoop kregen dan ze hadden verwacht doordat contracten automatisch werden geliquideerd. Deribit geeft toe dat de flash crash veroorzaakt werd door een miscalculatie en heeft op Twitter aangekondigd dat het $1,3 miljoen aan verliezen zal vergoeden:

- Advertentie -

Deribit zal meer dan $1,3 miljoen aan verliezen vergoeden van de BTC index databerekeningsfout op 31 oktober rond 21:00 UTC.

Het Deribit-verzekeringsfonds zal niet worden gebruikt om deze verliezen te dekken, maar de compensatie zal door Deribit worden gedekt.

Deribit gebruikt onder andere Coinbase om deze BTC index te berekenen, maar meerdere gebruikers doen melding dat Coinbase hun bestellingen heeft geannuleerd. Coinbase heeft op het moment van schrijven nog geen officiële verklaring gegeven op het incident.

Op Bybit steeg de BTC-prijs zelfs plotseling naar $15.000 en vervolgens helemaal omlaag naar $6.500. De markt leek even in chaos te zijn door de gekke sprongen in de prijzen, maar alles lijkt inmiddels weer te zijn teruggekeerd naar de niveaus voor de flash crash.

Bitcoin vierde overigens zijn verjaardag op 31 oktober. Het is inmiddels alweer 11 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto zijn whitepaper over bitcoin had gepubliceerd.

Peter Schiff, een bekend voorstander van goud en criticus van bitcoin, beschuldigde onlangs bitcoin whales van marktmanipulatie.

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.096,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.161,76 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.162,64 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.167,78 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.199,95 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...