Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin’s (BTC) 11e verjaardag: Waarom de toekomst er rooskleurig uitziet

Vandaag, de dag dat een groot deel van de wereld Halloween viert, is het de verjaardag van de Bitcoin whitepaper. Op 31 oktober 2008 stuurde de mysterieuze Satoshi Nakamoto de whitepaper in een e-mail naar een select groepje cypherpunks, waarmee de whitepaper vandaag dus 11 jaar oud is geworden. Sindsdien is er aardig wat veranderd en ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Bitcoin.

De whitepaper, “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” genaamd, opperde het idee voor een elektronisch systeem voor het peer-to-peer versturen van geld. Geen enkele derde partij is nodig binnen dit netwerk om transacties te verwerken en middels het gedecentraliseerde aspect zijn double-spending-aanvallen niet mogelijk. Satoshi voorzag een netwerk dat van iedereen, voor iedereen was en zette hiermee de banken buitenspel.

- Advertentie -

In 2017 bereikte bitcoin zijn hoogtepunt en steeg het naar zijn all-time high (ATH) van $20.000. Echter is Bitcoin veel meer dan de waarde die de cryptocurrency heeft. Zo beschermen de miners het netwerk door ingewikkelde berekeningen uit te voeren en zorgen steeds meer cryptocurrency exchanges ervoor dat iedereen bitcoin kan bezitten zonder daarmee wetten te breken.

Onlangs bereikte de hash rate, het aantal berekeningen dat alle miners bij elkaar per minuut uitvoeren, nog een nieuwe ATH. Daarnaast steeg bitcoin op 26 oktober opnieuw flink in waarde. In andere woorden, de bull is weer terug!

Dat het Bitcoin-netwerk steeds verder groeit is duidelijk. Zelfs de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, liet zich afgelopen zomer uit over de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Ondanks het feit dat hij zich negatief uitliet, geeft het ’t netwerk en de technologie enige vorm van erkenning.

Kortom, met een goed presterende koers, een stijgende hash rate en opklarende regelgeving in meerdere landen in de wereld lijkt het er steeds meer op dat bitcoin hier is om te blijven!

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.255,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.076,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.099,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.124,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.164,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.255,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.076,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.099,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.124,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.164,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...