Simon Bosch Simon Bosch
03/10/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2023 19:30

Crypto recessie voor de boeg, waarschuwt bekende analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto recessie voor de boeg, waarschuwt bekende analist

Foto: Primakov/Shutterstock

De crypto-markt heeft een vreemd jaar achter de rug. Sommige koersen zijn hard genoeg gestegen om veel mensen te laten denken dat we in een nieuwe bullmarkt terecht zijn gekomen, maar er zijn ook steeds meer signalen dat we opnieuw lagere koersen voor de kiezen zullen krijgen. Een bekende analist van Bloomberg denkt dat we het laatste zullen zien.

Memecoins komen naar Bitcoin: dit is de eerste
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto crash nabij door recessie?

Op sociale mediaplatform X waarschuwt macro-analist Mike McGlone van Bloomberg voor een recessie. De meeste centrale banken zijn namelijk nog steeds niet klaar met het verhogen van de rentes, wat in principe de economie remt. Er zijn al tekenen dat de Europese en Amerikaanse economieën langzaam beginnen te krimpen.

China kampt inmiddels met een grote economische crisis en zit zelfs op het randje van regelrechte deflatie. De instortende Chinese vastgoedmarkt is hier een belangrijke factor in.

McGlone merkt op dat bijna alle risicovolle activa in 2023 zijn gestegen, maar dat ze nu weer beginnen te dalen. Hij ziet parallellen tussen nu en de markt in juli van 2008, vlak voordat de markt zich in de kredietcrisis stortte. Dat moment werd namelijk gekenmerkt door stijgende rentes en een piek in de olieprijs, wat mogelijk op dit moment ook aan de hand is.

De magere prestaties van cryptocurrencies zou verklaard kunnen worden doordat crypto groot is geworden in een periode van extreem lage rentes. Hij denkt dat de markt pas stopt met dalen als de Federal Reserve ‘zachter’ beleid zal voeren, wat meer liquiditeit naar de markt moet brengen. Helaas noemt hij geen percentages of prijsniveaus, maar het is duidelijk dat hij een diepe crash verwacht.

Advertentie

Niet iedereen even bearish op crypto

McGlone was in augustus ook al erg bearish. Hij vond toen dat de grafiek van bitcoin leek op de Wall Street-crash van 1930, toen de Amerikaanse aandelenmarkt halveerde. Maar niet alle analisten zijn zo negatief. Want de bitcoin koers is in september gestegen, wat in het verleden een erg goed teken was voor de laatste drie maanden van het jaar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie