Ivo Melchers Ivo Melchers
21/04/2024 10:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2024 16:25

Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer

Foto: drserg/Shutterstock

De week is weer voorbij en ook deze week is er weer een hoop voorbij gekomen in het crypto nieuws. In deze Crypto Rewind-editie lees je over de succesvolle Bitcoin (BTC) halving, de goedkeuring van bitcoin en ethereum (ETH) beursfondsen in Hongkong, de fusering van die grote AI-projecten en een gevaarlijke kwetsbaarheid voor iPhone gebruikers.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin halving voltooid

Na vier jaar wachten vond in de nacht van vrijdag op zaterdag de befaamde Bitcoin halving plaats. Het markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin netwerk, die door investeerders enthousiast wordt ontvangen.

De beloningen die miners ontvangen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain zijn gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

De Bitcoin halving vindt iedere 210.000 blocks plaats, wat overeenkomt met grofweg 4 jaar. Bij block 840.000, in het holst van de nacht, werd met succes de vierde halving uit Bitcoin’s geschiedenis voltooid. Het heeft de dagelijkse productie van nieuwe bitcoins teruggebracht van 900 naar 450 stuks. In het verleden werd iedere keer maanden na de halving een gigantische bullmarkt ingeluid. De tijd zal ons leren of de geschiedenis in herhaling zal treden.

Advertentie

BTC en ETH ETF’s Hongkong

Afgelopen maandag werden de allereerste bitcoin en ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in Hongkong goedgekeurd. Hiermee gaat de speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China de Verenigde Staten achterna, die in januari beursfondsen voor bitcoin verwelkomden.

Specifiek hebben drie ETF-uitgevers, Bosera, China AMC en Harvest groen licht ontvangen vanuit de Hong Kong Securities and Futures Commission voor de fondsen. Naar verwachting zullen de fondsen komende week daadwerkelijk gelanceerd worden.

De goedkeuringen worden logischerwijs positief ontvangen in de crypto-wereld. De markt van Hongkong is echter vele malen kleiner dan bijvoorbeeld de VS. Bloomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas hebben de grootse verwachtingen van velen crypto-fanaten al getemperd, en verwachten een instroom van ‘slechts’ $1 milljard in de eerste twee jaar.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

AI crypto-giganten fuseren

Een tijdje geleden maakten drie grote AI crypto-projecten, SingularityNET (AGIX), Fetch.ai (FET) en Ocean Protocol (OCEAN), plannen bekend om de krachten te bundelen en te fuseren tot één AI-supermunt. Eigenaren van deze tokens mochten vervolgens stemmen over het voorstel van de fusie.

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat het voorstel is goedgekeurd door de gemeenschap. AGIX, FET en OCEAN zullen worden gefuseerd tot de artificial superintelligence alliance (ASI).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Waarschuwing voor iPhone gebruikers

Tot slot deelde de bekende crypto-walletprovider Trust Waller deze week een belangrijke waarschuwing voor iPhone-gebruikers. Vanwege een ontdekte kwetsbaarheid van iMessage raadt Trust Wallet iedereen met een eigen cryptowallet op zijn/haar iPhone de berichtendienst uit te schakelen.

De exploit, die op het Darkweb wordt verhandeld, stelt kwaadwillenden in staat om via iMessage de controle over de telefoon over te nemen.

De waarschuwing geldt specifiek voor personen die de private keus, die toegang bieden tot hun cryptovaluta, op hun iPhone hebben opgeslagen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie