Ivo Melchers Ivo Melchers
21/04/2024 10:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2024 16:25

Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer

Foto: drserg/Shutterstock

De week is weer voorbij en ook deze week is er weer een hoop voorbij gekomen in het crypto nieuws. In deze Crypto Rewind-editie lees je over de succesvolle Bitcoin (BTC) halving, de goedkeuring van bitcoin en ethereum (ETH) beursfondsen in Hongkong, de fusering van die grote AI-projecten en een gevaarlijke kwetsbaarheid voor iPhone gebruikers.

Crypto ontbijt: Heftige koersval, Bitcoin Jezus opgepakt & celstraf CZ
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin halving voltooid

Na vier jaar wachten vond in de nacht van vrijdag op zaterdag de befaamde Bitcoin halving plaats. Het markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin netwerk, die door investeerders enthousiast wordt ontvangen.

De beloningen die miners ontvangen voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain zijn gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

De Bitcoin halving vindt iedere 210.000 blocks plaats, wat overeenkomt met grofweg 4 jaar. Bij block 840.000, in het holst van de nacht, werd met succes de vierde halving uit Bitcoin’s geschiedenis voltooid. Het heeft de dagelijkse productie van nieuwe bitcoins teruggebracht van 900 naar 450 stuks. In het verleden werd iedere keer maanden na de halving een gigantische bullmarkt ingeluid. De tijd zal ons leren of de geschiedenis in herhaling zal treden.

Advertentie

BTC en ETH ETF’s Hongkong

Afgelopen maandag werden de allereerste bitcoin en ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in Hongkong goedgekeurd. Hiermee gaat de speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China de Verenigde Staten achterna, die in januari beursfondsen voor bitcoin verwelkomden.

Specifiek hebben drie ETF-uitgevers, Bosera, China AMC en Harvest groen licht ontvangen vanuit de Hong Kong Securities and Futures Commission voor de fondsen. Naar verwachting zullen de fondsen komende week daadwerkelijk gelanceerd worden.

De goedkeuringen worden logischerwijs positief ontvangen in de crypto-wereld. De markt van Hongkong is echter vele malen kleiner dan bijvoorbeeld de VS. Bloomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas hebben de grootse verwachtingen van velen crypto-fanaten al getemperd, en verwachten een instroom van ‘slechts’ $1 milljard in de eerste twee jaar.

MicroStrategy ging in april door met bitcoin kopen, ondanks verlies
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

AI crypto-giganten fuseren

Een tijdje geleden maakten drie grote AI crypto-projecten, SingularityNET (AGIX), Fetch.ai (FET) en Ocean Protocol (OCEAN), plannen bekend om de krachten te bundelen en te fuseren tot één AI-supermunt. Eigenaren van deze tokens mochten vervolgens stemmen over het voorstel van de fusie.

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat het voorstel is goedgekeurd door de gemeenschap. AGIX, FET en OCEAN zullen worden gefuseerd tot de artificial superintelligence alliance (ASI).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Waarschuwing voor iPhone gebruikers

Tot slot deelde de bekende crypto-walletprovider Trust Waller deze week een belangrijke waarschuwing voor iPhone-gebruikers. Vanwege een ontdekte kwetsbaarheid van iMessage raadt Trust Wallet iedereen met een eigen cryptowallet op zijn/haar iPhone de berichtendienst uit te schakelen.

De exploit, die op het Darkweb wordt verhandeld, stelt kwaadwillenden in staat om via iMessage de controle over de telefoon over te nemen.

De waarschuwing geldt specifiek voor personen die de private keus, die toegang bieden tot hun cryptovaluta, op hun iPhone hebben opgeslagen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie