Timo Bult Timo Bult
04/01/2022 09:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2022 09:20

Derde grootste bitcoin whale koopt weer €18,6 miljoen BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Derde grootste bitcoin whale koopt weer €18,6 miljoen BTC

Foto: Damian Bozek/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers zit nog altijd vast in een prijsrange en ziet er volgens sommige analisten wat onzeker uit. Maar zoals altijd zijn er genoeg investeerders die op dit moment juist de dip kopen. Zo ook de op twee na grootste bitcoin whale ter wereld.

Grayscale’s bitcoin ETF ‘halveert’, vlak voor BTC halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin whale koopt €18,6 miljoen BTC

Dankzij de Bitcoin blockchain kunnen we zien hoeveel bitcoins een wallet bezit. Dit staat namelijk allemaal openbaar opgeslagen. Uiteraard gebeurt dit pseudoniem; er staan geen naam en adres bij het wallet adres, enkel het publieke wallet adres.

Nemen we bijvoorbeeld een kijkje bij wallet adres “1P5ZEDWTKTFGxQjZphgWPQUpe554WKDfHQ” dan zien we de balans van de op twee na grootste bitcoin whale ter wereld. Een whale (walvis) is een wallet met veel BTC in bezit. Uit deze data kunnen we opmaken dat de whale in kwestie sinds 2019 constant aan het bitcoin kopen is.

Alleen begin en midden 2021 nam het bezit enigszins af, maar sinds oktober 2021 is de whale weer druk met kopen. Zo kocht hij of zij tijdens oud en nieuw, vlak voor middernacht, 6 bitcoins ter waarde van ongeveer €250.000.

Afgelopen nacht volgde een nog grotere aankoop. Toen kocht de whale namelijk 456 bitcoins ter waarde van €18,6 miljoen. Nooit eerder bezat de whale zoveel BTC. De vorige piek was in juli vorig jaar.

Advertentie

120.845 bitcoins

De persoon (of bedrijf) heeft op dit moment 120.845,57 bitcoins in zijn of haar wallet zitten. Deze bitcoins hebben een totale waarde van maar liefst €5 miljard. De whale evenaart hiermee bijna het bezit van MicroStrategy.

MicroStrategy is een beursgenoteerd bedrijf dat erom bekend staat constant bitcoin te kopen. In totaal bezit het bedrijf 124.391 bitcoins ter waarde van ongeveer €5,5 miljard. Onlangs voegde het nog meer toe aan zijn wallets.

Steeds vaker kiezen miljardairs voor bitcoin als investering door de toenemende inflatie, zoals steeds vaker te lezen is in het bitcoin nieuws. Dat stelde de Hongaarse Thomas Peterffy onlangs in een interview met Bloomberg. Over dit interview kun je hier meer lezen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie