Timo Bult Timo Bult
21/11/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2022 11:15

Deze bitcoin analist verwacht weer groene jaren voor BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: AlyoshinE/Shutterstock

Voor de investeerders die bitcoin kopen en vasthouden zijn het moeilijke tijden. Met de BTC koers die ver onder de all-time high (ATH) van $69.000 zijn velen op zoek naar een beetje hoop. Analist Dave the Wave bood dit beetje hoop onlangs in een tweet. Volgens zijn model zou de koning der crypto namelijk weer kunnen gaan stijgen!

Wat had een €100 bitcoin investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin prijs kan gaan omkeren

Het was vanochtend al te lezen in de dagelijkse bitcoin marktupdate; de koers is opnieuw verder gedaald. Daarbovenop komt nog het feit dat de difficulty verder is gestegen waardoor het voor bitcoin miners nog moeilijker wordt om winst te maken. Met andere woorden, de verkoopdruk blijft nog wel even bestaan.

Maar als we het model van Dave the Wave mogen geloven staat BTC op het punt om een trendommekeer te maken. Op zijn grafiek is te zien dat de koers na een jaar van dalingen meestal meerdere jaren kan stijgen.

“Positief is dat we nu een aantal BTC-jaren te wachten staan…”

Zo valt te zien dat bitcoin van januari 2014 tot januari 2015 daalde, maar daarna van januari 2015 tot januari 2018 in een bullmarkt naar $20.000 steeg.

Belangrijke kanttekening voor bitcoin prijsvoorspelling

Zoals bij alle bitcoin prijsvoorspellingen is het altijd belangrijk om te onthouden dat in het verleden behaalde resultaten absoluut geen garantie bieden voor de toekomst. Dat bitcoin in het verleden bepaalde bewegingen heeft gemaakt wil dus niet zeggen dat dit in de toekomst precies zo zal gebeuren.

Daarbij bevindt de wereld zich natuurlijk in een bijzonder extreme situatie. De inflatie is hoog, er is oorlog en de onzekerheid heerst op vrijwel alle markten. Dit kan een model als hierboven volledig ontkrachten zodra bitcoin met deze andere markten mee begint te dalen.

In eerder bitcoin nieuws kwam Dave the Wave al eens voorbij. Begin november stelde hij dat er een “momentum verschuiving” heeft plaatsgevonden op de maandelijkse grafiek.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie