Roy van Krieken Roy van Krieken
15/12/2022 17:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2022 17:14

Dit is wat ‘Big Short’ Michael Burry voor crypto voorspelde

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is wat ‘Big Short’ Michael Burry voor crypto voorspelde

Foto: alphaspirit.it/Shutterstock

Michael Burry, bekend van de populaire film ‘The Big Short’, staat al jaren bekend om zijn economische voorspellingen. Het bekendste voorbeeld was natuurlijk de ondergang van huizenmarkt in de Verenigde Staten in 2008. Sindsdien heeft hij een legendarische status in de markten. De afgelopen tijd heeft Burry ook het een en ander voorspeld over de crypto markt. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Michael Burry voorspelt meer pijn

Helaas voor menig crypto belegger zijn de voorspellingen van Burry niet bepaald positief. Zo verwachte hij in november zeker nog meer pijn in de markten. Allereerst voorspelde hij dat de chaos in de crypto markt, mede door het ineenstorten van FTX en andere grote bedrijven, zal overslaan naar de aandelenmarkt. Dit zou vervolgens positief uitpakken voor goud. Het edelmetaal kon flink profiteren van het drama in crypto land, aldus Burry.

Daarnaast voorspelde Burry dat in het tweede kwartaal van volgend jaar de aandelen- en crypto markt verdere klappen zullen krijgen. Burry stelde dat macro-economische factoren zoals inflatie en renteverhogingen ervoor zorgen dat we de bodem nog lang niet hebben gezien.

“Gecorrigeerd voor inflatie, Eerste helft 2022 S&P 500 neer 25-26%, en de Nasdaq neer 34-35%, Bitcoin neer 64-65%. Dat was meervoudige compressie. Het volgende is winstcompressie. Dus, misschien zijn we halverwege.”

“De moeder van alle crashes”

In 2021 voorspelde Burry al dat crypto de katalysator zou zijn voor de “moeder van alle crashes”. Volgens hem was het erg aannemelijk dat de crypto markt vroeg of laat flink op zijn gat zou gaan. Dat zou vervolgens betekenen dat de aandelenmarkt meegesleurd zou gaan worden.

“Alles wat hype/speculatie doet is retail binnenhalen voor de moeder van alle crashes. Wanneer crypto van triljoenen naar beneden valt, of meme-aandelen van tientallen miljarden vallen, zullen #MainStreet verliezen de grootte van landen beïnvloeden. De geschiedenis is niet veranderd.”

Deze voorspelling bleek enigszins correct te zijn. De crypto markt verloor inderdaad biljoenen aan waarde en ook de aandelenmarkt is flink onderuit gegaan. De correlatie tussen beide markten bleek, zoals Burry voorspelde, ook behoorlijk groot te zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie