einde_bitcoin_de_sell-off_in_zicht

Einde van Bitcoin sell-off in zicht?

0

Een technische indicator, die omslagen in trends detecteert, suggereert dat het einde van de sell-off periode van Bitcoin nabij is. Dat zou kunnen beteken dat de koers van Bitcoin binnenkort weer gaat stijgen, zo meldt Bloomberg op 22 augustus.

De “GTI VERA Convergence Divergence Indicator” detecteert omkeringen in trends door de ‘Moving Average Convergence Divergence’ (MACD) te nemen en de Volatility Explosion Relativity Adjusted (VERA) theorie erop toe te passen.

einde_bitcoin_sell-off_in_zicht_grafiek

Bitcoin heeft in het afgelopen jaar een bearish periode meegemaakt waarbij het van bijna $20.000 naar bijna $6.000 is gezakt. Op 23 augustus is Bitcoin met 3,7% gedaald naar $6.400. Deze daling komt hoogstwaarschijnlijk doordat de Securities and Exchange Commission (SEC) weer een aantal Bitcoin-ETF’s heeft afgekeurd.

Op 22 augustus steeg de cryptocurrency met bijna $400 in ongeveer 20 minuten tijdens een periode van onderhoud bij BitMEX. Kort daarna verloor Bitcoin weer het grootste deel van haar kortstondige winst. Volgens Alex Kruger, cryptocurrency-analist bij FX, is dat juist de soort manipulatie waarom de SEC Bitcoin-ETF’s afkeurt.

Vorige maand werd al het ETF-voorstel van de Winklevoss-tweeling afgekeurd. De markt wacht met spanning af of het voorstel van CBOE en VanEck & SolidX door de SEC zal worden goedgekeurd.

De laatste keer dat de indicator aangaf dat er een omslag nadert, steeg de Bitcoin-koerswaarde met 39% in de daaropvolgende maand.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws