Rico Engelbarts
23/08/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:28

Einde van Bitcoin sell-off in zicht?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
einde_bitcoin_de_sell-off_in_zicht

Een technische indicator, die omslagen in trends detecteert, suggereert dat het einde van de sell-off periode van Bitcoin nabij is. Dat zou kunnen beteken dat de koers van Bitcoin binnenkort weer gaat stijgen, zo meldt Bloomberg op 22 augustus.
De “GTI VERA Convergence Divergence Indicator” detecteert omkeringen in trends door de ‘Moving Average Convergence Divergence’ (MACD) te nemen en de Volatility Explosion Relativity Adjusted (VERA) theorie erop toe te passen.
einde_bitcoin_sell-off_in_zicht_grafiek
Bitcoin heeft in het afgelopen jaar een bearish periode meegemaakt waarbij het van bijna $20.000 naar bijna $6.000 is gezakt. Op 23 augustus is Bitcoin met 3,7% gedaald naar $6.400. Deze daling komt hoogstwaarschijnlijk doordat de Securities and Exchange Commission (SEC) weer een aantal Bitcoin-ETF’s heeft afgekeurd.
Op 22 augustus steeg de cryptocurrency met bijna $400 in ongeveer 20 minuten tijdens een periode van onderhoud bij BitMEX. Kort daarna verloor Bitcoin weer het grootste deel van haar kortstondige winst. Volgens Alex Kruger, cryptocurrency-analist bij FX, is dat juist de soort manipulatie waarom de SEC Bitcoin-ETF’s afkeurt.


Vorige maand werd al het ETF-voorstel van de Winklevoss-tweeling afgekeurd. De markt wacht met spanning af of het voorstel van CBOE en VanEck & SolidX door de SEC zal worden goedgekeurd.
De laatste keer dat de indicator aangaf dat er een omslag nadert, steeg de Bitcoin-koerswaarde met 39% in de daaropvolgende maand.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie