Kevin Schijven Kevin Schijven
07/06/2021 15:22 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2021 15:22

Elon Musk bedreigd door hackergroep Anonymous omtrent Bitcoin manipulatie: “je verwoest levens”

Nieuws
Elon Musk bedreigd door hackergroep Anonymous omtrent Bitcoin manipulatie je verwoest levens

De beruchte hackersgroep ‘Anonymous’ heeft afgelopen weekend een bericht gestuurd naar Tesla en SpaceX CEO Elon Musk. De anonieme hackers beschuldigen Musk dat hij “niets meer is dan een narcist wanhopig voor aandacht” en dat zijn “spelletjes op Twitter levens hebben verwoest.” Het volledige bericht is hieronder op YouTube te zien:

Wat is er aan de hand?

Musk had enkele maanden geleden nog veel fans in de cryptocurrency gemeenschap, vooral na hij aankondigde dat Tesla $1,5 miljard bitcoin (BTC) had gekocht en gaat accepteren als betaalmiddel voor zijn auto’s. Dat hield op toen de koers instortte nadat hij plotseling zei dat Tesla stopt met het accepteren van bitcoin omtrent milieuzorgen.

Steeds meer mensen vinden de manier dat Musk zich opstelt en de timing van zijn tweets erg verdacht. Anonymous haalt dan ook hard uit naar een van de rijkste mensen op aarde. Volgens de hackers is zijn “zorgvuldig gecreëerde publieke beeld” nu blootgelegd en zien mensen dat hij “niets meer is dan een rijke narcist wanhopig voor aandacht.” Volgens Anonymous is dat onder zijn werknemers al langer duidelijk. Anyonymous beschuldigt Musk van het laten werken van jonge kinderen in lithiummijnen die de lokale omgeving vernietigen. Hij zou zelfs open zijn geweest over zijn bereidheid een staatsgreep te plegen en een dictator aan de macht te plaatsen om de productie veilig te stellen.

Het zijn ook niet zijn uitvindingen, zegt Anyonmous. Musk had namelijk Tesla gekocht van twee figuren (Martin Eberhard and Marc Tarpenning) die “veel slimmer dan hem zijn.” Het is ondertussen ook bekend dat Tesla niet veel verdiend aan de verkoop van zijn auto’s, maar voornamelijk aan de verkoop van zogenaamde emissiekredieten of emissierechten. Het bedrijf ontvangt deze kredieten doordat het bijna alleen maar zero-emission vehicles (ZEVs), of emissievrije voertuigen, bouwt. Deze kredieten worden vervolgens aan andere autofabrikanten verkocht voor enorme winst.

Bitcoin (BTC)

Anonymous kaart aan dat ook de bitcoin aankoop voor meer winst in enkele maanden zorgde dan de verkooop van Tesla auto’s in jaren. Daar komt bij dat deze bitcoin zeer waarschijnlijk gekocht werd met deze overheid subsidies.

Daarom zegt Anonymous dat Musk deze spelletjes met de crypto markt speelt om “ervoor te zorgen dat dat groene overheidsgeld in de schatkist van Tesla blijft stromen.” Musk zou volgens Anonymous zich expres dom opstellen omtrent mining in een poging om beide kanten te bespelen. Echter hebben deze spelletjes “levens verwoest” van mensen die hoopten aan crypto te verdienen. Daar heeft Musk wellicht geen begrip voor omdat hij rijk is opgregroeid met “gestolen rijkdom van een Zuid-Afrikaanse apartheid smaragdmijn,” zeggen de hackers.

“Natuurlijk namen ze het risico op zichzelf toen ze investeerden, en iedereen weet dat ze voorbereid moeten zijn op volatiliteit in crypto, maar je tweets van deze week tonen een duidelijke minachting voor de gemiddelde werkende persoon. Terwijl hardwerkende mensen hun dromen zijn geliquideerd vanwege je publieke driftbuien, blijf je ze bespotten met memes uit een van je herenhuizen van miljoenen dollars.”

Aldus Anonymous. Het is onduidelijk of het ook daadwerkelijk om dezelfde beruchte hackersgroep gaat en wat ze dan eigenlijk van plan zijn om te doen. Het YouTube filmpje is inmiddels al meer dan 2 miljoen keer bekeken.

Reactie

Het is ook onduidelijk of Musk met het volgende bericht reageert op de dreiging van Anonymous of dat dit een losstaand bericht is:

Bitcoin fans stelden onlangs een petitie op met de vraag of Musk zijn bitcoin verkoopt. Binance CEO Changpeng Zhao zei onlangs dat hij de tweets van Musk niet grappig meer vindt. Veel fans zijn ook niet zo blij dat Musk de afgelopen tijd vaak juist Dogecoin (DOGE) heeft aangeprezen ondanks dat deze crypto ooit voor de grap werd gecreëerd. Vandaag drijft Musk juist de spot met mensen die in DOGE investeerden. Toch was gisteren te zien dat Musk nog veel fans heeft toen #WeLoveYouElon trending was op Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie