Bram Ooijen Bram Ooijen
20/03/2023 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2023 13:01

Ex-Coinbase CTO ziet bitcoin naar $1 miljoen stijgen en zet groots in

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ex-Coinbase CTO ziet bitcoin naar $1 miljoen stijgen en zet groots in

Foto: Cloudy Design/Shutterstock

De voormalig Coinbase CTO, Balaji Srinivasan, is onlangs een weddenschap van $2 miljoen aangegaan op de prijs van bitcoin in de komende 90 dagen. De weddenschap werd geïnitieerd op Twitter en draait om de voorspelling van Srinivasan dat bitcoin $1 miljoen zal bereiken, als gevolg van hyperinflatie in de Verenigde Staten.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Weddenschap van $2 miljoen dat bitcoin naar $1 miljoen stijgt

Balaji Srinivasan, voormalig CTO van Coinbase, is dus een weddenschap van $2 miljoen aangegaan op de prestaties van bitcoin in de komende 90 dagen. Deze weddenschap werd geïnitieerd op Twitter door James Medlock, die $1 miljoen inzet dat de VS geen hyperinflatie zal ervaren. Als bitcoin er niet in slaagt om tegen 17 juni een prijs van $1 miljoen te bereiken, wint Medlock $1 miljoen aan USDC en 1 BTC. Als het dat wel doet, behoudt Srinivasan de 1 BTC en de $1 miljoen aan USDC.

De weddenschap is opgezet via een smart contract op Twitter en Srinivasan heeft ook onthuld dat hij nog eens $1 miljoen in USDC zal inzetten voor een andere weddenschap over hetzelfde onderwerp. Medlock en Srinivasan zijn de weddenschap aangegaan op basis van hun verschillende visies op de toekomst van de Amerikaanse economie. Bitcoin’s prijs bereikte op het moment van de start van de weddenschap $27.387, met een groei van 66% in 2023. Dit overtreft de Wall Street-bankaandelen midden in de angst voor een wereldwijde bankencrisis.

Advertentie

Bitcoin overtreft Wall Street-aandelen in 2023

In 2023 heeft bitcoin veel beter gepresteerd dan de Amerikaanse aandelen, waarbij het ongeveer 65% is gestegen in vergelijking met de winsten van de S&P 500 van 2,5% en de daling van 15% van de Nasdaq. Dit is de eerste keer in een jaar dat dit gebeurt.

Het lijkt erop dat bitcoin, ondanks de volatiliteit van de markt, momenteel als een veilige haven functioneert voor beleggers, te midden van economische onzekerheid en de dreiging van hyperinflatie. De voorspellingen van Srinivasan over de toekomstige prijs van bitcoin zouden kunnen leiden tot verdere interesse van beleggers in de cryptocurrency en een verschuiving van traditionele investeringen naar digitale activa.

Deel dit artikel
Bram Ooijen

Van jongs af aan is Bram gefascineerd door de manier waarop technologie onze wereld verandert en de mogelijkheden die het biedt om ons leven te verbeteren. In het bijzonder is hij geïntrigeerd door de opkomst van cryptocurrency en de blockchain-technologie.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie