Kevin Schijven Kevin Schijven
31/01/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2022 19:05

Extreme volatiliteit hindert bitcoin adoptie, zegt JPMorgan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Extreme volatiliteit hindert bitcoin adoptie, zegt JPMorgan

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Het grootste obstakel voor de adoptie van bitcoin (BTC) is de volatiliteit van de koers. Volgens JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, weerhouden de extreme bull- en bear-cycli institutionele spelers van het omarmen van de cryptocurrency.

De Amerikaanse bank is een stuk minder positief over de bitcoin prijs geworden dan enkele maanden geleden. Toen bitcoin in november naar $69.000 steeg, een nieuwe all-time high (ATH), was JPMorgan overtuigd van een prijs van $150.000 op de korte termijn.

De bank kwam op deze prijs door de volatiliteitsratio te vergelijken met goud. Echter meldt JPMorgan analist Nikolaos Panigirtzoglou dat deze prijs nu onrealistisch lijkt. Een meer reële waarde zou volgens de analist een volatiliteitsverhouding van bitcoin tot goud van ongeveer 4x zijn. Dat zou dus een vierde van deze $150.000 zijn, oftewel $38.000.

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ethereum ook tegenwind

Ook voor ethereum (ETH) verwacht de bank de komende tijd nog veel tegenwind. Dat is echter om een andere reden dan bitcoin. Volgens de analist haalt ether zijn waarde vooral uit het feit dat het een valuta is voor gedecentraliseerde applicaties en niet uit het idee dat het digitaal goud is, zoals bitcoin.

De krimpende decentralized finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) markten lijken vooral de reden te zijn waarom de ether koers daalt, zegt de bank. Volgens JPMorgan slaagde ether er niet om tijdens de marktcorrectie het marktaandeel hieromtrent van zijn concurrenten terug te pakken. Daardoor daalde de koers net zo hard als die van kleinere altcoins.

Echter zagen we de laatste weken de koersen van de grootste ether concurrenten net zo hard dalen. Ook zien we juist de NFT-markt weer aanwakkeren. Ten slotte meldt JPMorgan dat een overleveraged futures-markt bijdroeg aan de correctie van de afgelopen weken.

Volgens een recente enquête van de bank stijgt de bitcoin prijs in 2022 zelfs maar tot $60.000. Eerder zei de bank dat bitcoin minder bescherming biedt dan ether in het huidige klimaat. Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat concurrent Morgan Stanley juist minder negatief was. Deze bank zei dat een correctie van 50% binnen de verwachtingen valt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie