Roy van Krieken Roy van Krieken
09/07/2022 12:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2022 12:31

Gaat Bitcoin nog onder de $20.000 zakken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De laatste paar dagen zagen we eindelijk weer tekenen van leven bij de koers van bitcoin (BTC). De koers wist zelfs weer tot boven de $21.000 geraken. Dat is natuurlijk positief, maar het gevaar is nog niet geweken. Volgens crypto miljardair en CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, is de kans groot dat bitcoin eerst nog terug zal zakken voordat we echt weer gaan stijgen.

De elfde bitcoin ETF maakt eindelijk zijn entree met uniek product
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin $13.000?

In een interview met CNBC liet Novogratz weten wat hij verwacht dat de bitcoin koers in de nabije toekomst zal gaan doen. Helaas voor veel bitcoin investeerders is dit niet het meest bullish scenario. Hij verwacht namelijk dat bitcoin niet zal standhouden boven de $21.000 en eerst nog een flinke stap terug zal doen.

Hem werd gevraagd of hij het waarschijnlijk acht dat de koers helemaal tot de $13.000 zal kelderen. Volgens Novogratz is dit misschien wat te extreem, maar hij houdt er wel sterk rekening mee dat de koers nog nieuwe lows zal neerzetten.

Novogratz sprak ook over de grote problemen die spelen bij veel crypto bedrijven op dit moment. Onder meer Celsius, Three Arrows Capital (3AC) en BlockFi hadden erg risicovolle posities met een grote hoeveelheid leverage, ofwel hefboom, en volgens Novogratz bracht dit deze bedrijven in grote problemen.

“Dit is een verhaal zo oud als de tijd, en toen het tij ging keren, wat we zagen was veel en veel buitensporige hefboomwerking bij gecentraliseerde crypto-bedrijven,”

Wel stelt hij dat het proces van deleveraging, dus dat bedrijven hun risicovolle hefboomposities sluiten, bijna ten einde is. Dat zal betekenen dat het grootste gevaar voor een groot deel geweken is.

“Ik denk dat de meeste schuldafbouw uit het systeem is,”

De adoptie van cryptocurrencies

Op de lange termijn blijft Novogratz extreem positief. Volgens hem is het erg aannemelijk dat over de hele wereld crypto technologie op grote schaal zal worden omarmd. Het zal een ‘bumpy road’ worden, maar op den duur zal er een gigantische golf van adoptie zijn opmars maken, aldus Novogratz.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie