Bitcoin ETF

Gaat de eerste Bitcoin-ETF de markt nog wisselvalliger maken?

0

Experts en analisten hebben verschillende opvattingen over wat de effecten van een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) kunnen zijn op de markt. Sommige analisten zeggen dat een ETF de volatiliteit op de cryptocurrency-markt zal verergeren.

Brian Kelly, CEO van BKCM en vaste gast bij CNBC’s Fast Money, zegt dat de prijsstijging van Bitcoin begin augustus kwam door de hype rondom de Bitcoin-ETF. Toen het ETF-voorstel van de Winklevoss-gebroeders werd afgewezen zorgde dat volgens hem weer voor de daling.

In een recente video zegt de crypto-expert Andreas Antopolous dat hij ETF’s een verschrikkelijk idee vindt. Antopolous legt uit dat de een Bitcoin-ETF de deuren opent voor prijsmanipulatie door grote investeerders:

Ik weet dat veel mensen een ETF willen zien gebeuren omdat zij naar de maan willen en lambo’s willen kopen, maar ik vind het een verschrikkelijk idee. Ik denk wel dat het gaat gebeuren, maar ik vind het een verschrikkelijk idee. Ik ben eigenlijk tegen ETFs. Ik denk dat een Bitcoin-ETF schadelijk zal zijn voor het ecosysteem. ETF’s gaan namelijk tegen het onderliggende principe van peer-to-peer-geld in, waarbij elke gebruiker directe controle heeft over zijn of haar geld en niet via een beheerder werkt.

Het is mogelijk dat de BTC-prijs, aangezien de Bitcoin-ETF van de Chicago Board Options

Exchange (CBOE) en VanEck & SolidX miljarden aan nieuw kapitaal in de Bitcoin-markt kan brengen, met grote marges zowel kan dalen als stijgen, als een ETF gelanceerd wordt. De goedkeuring van de ETF zou nog kunnen plaatsvinden in september dit jaar, maar uitstel tot 2019 is waarschijnlijker.

In tegenstelling tot de futures-markt, willen investeerders niet per se de koers van Bitcoin verlagen via manipulatie.  Maar het kan zijn dat een groep beleggers ervoor kiest om de ETF-markt te gebruiken om de koers van Bitcoin te manipuleren om op die manier winst te maken op de futures-markt. Dat zou Bitcoin-koers een stuk wisselvalliger kunnen maken.

Op langere termijn, als er meer regelgeving is, zou de Bitcoin-koers moeilijker te manipuleren moeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws