Gaat Trump regering nog even snel regelgeving voor bitcoin (BTC) wallets invoeren? Coinbase CEO is bezorgd

Brian Armstrong, CEO van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase, deelt op Twitter dat de administratie van president Trump wellicht nog even snel nieuwe regelgeving wil doorvoeren voor het einde van zijn termijn omtrent crypto-wallets.

Self-hosted Wallets

Armstrong heeft geruchten gehoord dat Steven Mnuchin, de huidige Amerikaanse minister van Financiën, wellicht hardhandig gaat optreden tegen “self-hosted wallets” zoals Armstrong ze noemt. Dat zijn de persoonlijke wallets van gebruikers.

Zoals Armstrong zegt, zijn deze persoonlijke wallets zeer belangrijk. Hiermee kunnen mensen hun cryptocurrencies zelf bewaren, en over het algemeen wordt ook aanbevolen om dat zelf te doen. Een persoonlijke wallet geeft ook toegang tot verscheidene financiële diensten, ook voor mensen die geen bankrekening kunnen openen.

Deze nieuwe regelgeving zou Amerikaanse bedrijven dwingen om transactiegegevens en identiteitsgegevens van klanten op te slaan en te bevestigen alvorens een transactie überhaupt uitgevoerd mag worden. Dat zou ook gelden voor Coinbase klanten die hun crypto van de beurs willen halen.

Slecht idee

Armstrong legt uit waarom hij dit een slecht idee vindt, en waarom dit in sommige gevallen bijna onmogelijk is om uit te voeren. Ten eerste zijn er veel gebruikers die regelmatig hun crypto naar smart contracts of DeFi apps sturen en die zijn vaak niet het eigendom van een individu of bedrijf.

Ook zegt de CEO dat veel gebruikers hun crypto gebruiken om goederen en diensten te kopen. Armstrong vraagt zich af wat voor zin het heeft dat klanten eerst een bedrijf moeten identifceren voordat ze een product mogen kopen met hun crypto.

Crypto wordt ook gebruikt in opkomende markten waar het vrijwel onmogelijk is om know your customer (KYC) informatie te verzamelen. Sommige van deze mensen leven in armoede zonder permanent adres of een ID-kaart.

Tevens wordt crypto gebruikt door mensen die zuinig met hun privacy willen zijn. Deze personen willen juist niet hun identiteitsgegevens met elk willekeurig bedrijf delen. Dit verhoogt alleen maar de kans dat deze informatie wordt uitgelekt of gestolen.

Uitsluiting

Als laatst meldt Armstrong dat deze regelgeving innovatie kan tegenhouden; “Crypto is niet alleen voor geld, maar voor het digitaliseren van elk soort activa,” zegt de CEO.

Volgens Armstrong kan dit ervoor zorgen dat de VS buitengesloten raakt van de rest van de wereld als het gaat om innovatie in crypto. Dat zou Amerikanen wellicht dwingen gebruik te maken van buitenlandse ongereguleerde cryptodiensten en -bedrijven.

Armstrong vergelijkt deze regelgeving met de begindagen van het internet. Dat wilde sommige mensen destijds ook aan de banden leggen. Gelukkig is dit niet gebeurd en Amerika heeft daar enorm van geprofiteerd, zegt Armstrong.

Coin Center publiceerde toevallig al een uitgebreid artikel hierover enkele dagen geleden, meldt Neeraj Agrawal:

Nederland

In Nederland bestaat sinds dit jaar echter al dergelijke regelgeving. Nederlandse cryptobedrijven moeten onder andere de eigendom van persoonlijke wallets bevestigen voordat een transactie uitgevoerd mag worden. 25 cryptobedrijven hadden onlangs een open brief gestuurd hierover naar de Nederlandse Bank (DNB).

De bovenstaande geruchten hebben wellicht meegespeeld met de koerscorrectie van bitcoin (BTC) afgelopen nacht.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€27.499,60 Kopen
1
Bitcoinmeester
€27.822,70 Kopen
2
Litebit
€27.823,10 Kopen
3
SATOS
€27.985,40 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...