Kevin Schijven Kevin Schijven
27/11/2020 07:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2020 07:01

Gaat Trump regering nog even snel regelgeving voor bitcoin (BTC) wallets invoeren? Coinbase CEO is bezorgd

Nieuws
Gaat Trump regering nog even snel regelgeving voor bitcoin (BTC) wallets invoeren Coinbase CEO hoort geruchten

Brian Armstrong, CEO van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase, deelt op Twitter dat de administratie van president Trump wellicht nog even snel nieuwe regelgeving wil doorvoeren voor het einde van zijn termijn omtrent crypto-wallets.
https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331744884856741888

Self-hosted Wallets

Armstrong heeft geruchten gehoord dat Steven Mnuchin, de huidige Amerikaanse minister van Financiën, wellicht hardhandig gaat optreden tegen “self-hosted wallets” zoals Armstrong ze noemt. Dat zijn de persoonlijke wallets van gebruikers.
https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331744973700485120
Zoals Armstrong zegt, zijn deze persoonlijke wallets zeer belangrijk. Hiermee kunnen mensen hun cryptocurrencies zelf bewaren, en over het algemeen wordt ook aanbevolen om dat zelf te doen. Een persoonlijke wallet geeft ook toegang tot verscheidene financiële diensten, ook voor mensen die geen bankrekening kunnen openen.
Deze nieuwe regelgeving zou Amerikaanse bedrijven dwingen om transactiegegevens en identiteitsgegevens van klanten op te slaan en te bevestigen alvorens een transactie überhaupt uitgevoerd mag worden. Dat zou ook gelden voor Coinbase klanten die hun crypto van de beurs willen halen.
https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331745196887867393

Slecht idee

Armstrong legt uit waarom hij dit een slecht idee vindt, en waarom dit in sommige gevallen bijna onmogelijk is om uit te voeren. Ten eerste zijn er veel gebruikers die regelmatig hun crypto naar smart contracts of DeFi apps sturen en die zijn vaak niet het eigendom van een individu of bedrijf.
https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331745273610080257
Ook zegt de CEO dat veel gebruikers hun crypto gebruiken om goederen en diensten te kopen. Armstrong vraagt zich af wat voor zin het heeft dat klanten eerst een bedrijf moeten identifceren voordat ze een product mogen kopen met hun crypto.
Crypto wordt ook gebruikt in opkomende markten waar het vrijwel onmogelijk is om know your customer (KYC) informatie te verzamelen. Sommige van deze mensen leven in armoede zonder permanent adres of een ID-kaart.
Tevens wordt crypto gebruikt door mensen die zuinig met hun privacy willen zijn. Deze personen willen juist niet hun identiteitsgegevens met elk willekeurig bedrijf delen. Dit verhoogt alleen maar de kans dat deze informatie wordt uitgelekt of gestolen.
https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331745476308201472

Uitsluiting

Als laatst meldt Armstrong dat deze regelgeving innovatie kan tegenhouden; “Crypto is niet alleen voor geld, maar voor het digitaliseren van elk soort activa,” zegt de CEO.
Volgens Armstrong kan dit ervoor zorgen dat de VS buitengesloten raakt van de rest van de wereld als het gaat om innovatie in crypto. Dat zou Amerikanen wellicht dwingen gebruik te maken van buitenlandse ongereguleerde cryptodiensten en -bedrijven.
https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331745587369111554
Armstrong vergelijkt deze regelgeving met de begindagen van het internet. Dat wilde sommige mensen destijds ook aan de banden leggen. Gelukkig is dit niet gebeurd en Amerika heeft daar enorm van geprofiteerd, zegt Armstrong.
https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331746101704024065
Coin Center publiceerde toevallig al een uitgebreid artikel hierover enkele dagen geleden, meldt Neeraj Agrawal:

Nederland

In Nederland bestaat sinds dit jaar echter al dergelijke regelgeving. Nederlandse cryptobedrijven moeten onder andere de eigendom van persoonlijke wallets bevestigen voordat een transactie uitgevoerd mag worden. 25 cryptobedrijven hadden onlangs een open brief gestuurd hierover naar de Nederlandse Bank (DNB).
De bovenstaande geruchten hebben wellicht meegespeeld met de koerscorrectie van bitcoin (BTC) afgelopen nacht.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie