Roy van Krieken Roy van Krieken
18/07/2022 13:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2022 13:19

Glassnode: Bitcoin handelsactiviteit suggereert bodem

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers bodem lijkt op 2018, maar er is een groot verschil

Foto: Third key/Shutterstock

Volgens het blockchain-analyse bedrijf Glassnode zijn er op dit moment tekenen zichtbaar die sterk de indruk wekken dat de bodem zo goed als bereikt is. Zo is een meerheid van alle bitcoins (BTC) in omloop op dit moment in bezit van investeerders die deze munten al langer dan drie maanden in het bezit hebben. Volgens Glassnode was dit tijdens vorige bearmarkten kenmerkend voor de bodem.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Is de bitcoin bodem definitief bereikt?

Glassnode stelt in een nieuw rapport dat maar liefst 80% van alle bitcoins in omloop tenminste de afgelopen drie maanden niet meer zijn aangeraakt. Dat betekent dat een overgrote meerderheid van de bitcoins als het ware in ‘winterslaap’ zit. Daarnaast lijken holders terughoudend om te wachten op lagere prijzen.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs tot iets boven de $22.000 gestegen. Dat is een forse daling ten opzichte van de all-time high van $69.000 in november van het vorige jaar. Glassnode stelt dat door deze flinke crash zeker 45% van alle bitcoin investeerders op dit moment ook in het rood staat.

Dit percentage is opnieuw erg vergelijkbaar met bodems van vorige bearmartken. Ook in 2012, 2015 en in 2018 was een vergelijkbare bitcoin handelsactiviteit te zien. Hoewel het verleden natuurlijk geen garantie is voor de toekomst, blijven het positieve signalen. Vooral omdat de overeenkomsten met vorige bearmarkten groot zijn.

Coinbase rapport over BTC bodem

Ook de Amerikaanse crypto exchange Coinbase kwam onlangs in een rapport tot dezelfde conclusie. Gisteren werd door Coinbase hun ‘The Elusive Bottom’ rapport gepubliceerd waarin zij, net als Glassnode, stellen dat er tekenen van bodem zichtbaar zijn. 

“Deze holders bezitten een zeer geconcentreerde ~77% van het totale aanbod, wat iets lager is dan 80% aan het begin van het jaar, maar nog steeds vrij hoog. We zien dit als een positieve sentimentsindicator, omdat we geloven dat deze houders minder geneigd zijn BTC te verkopen tijdens turbulente periodes.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement