Ivo Melchers Ivo Melchers
08/07/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2023 09:00

Google Cloud toont interesse in Bitcoin Lightning Network

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Google Cloud heeft een tijdje terug de handen ineengeslagen met Voltage, een infrastructuurprovider gespecialiseerd in het Bitcoin Lightning Network. De aankondiging heeft veel aandacht gekregen op social media en weerspiegelt Google’s groeiende begrip en acceptatie van Bitcoin (BTC) en de schalingsoplossing. Wat houdt de samenwerking echter precies in?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin Lightning Network boost

De samenwerking stelt een van ’s werelds grootste cloud computing-providers in staat om op Bitcoin gebaseerde diensten wereldwijd uit te rollen en tegelijkertijd de uitbreiding van de activiteiten van Voltage te ondersteunen.

Voltage werd in 2020 gelanceerd als een zogenoemde Lightning as a Service (LaaS) provider met de missie om ondernemingen een Lightning Network-oplossing te bieden dat razendsnelle transacties met enorm lage kosten mogelijk maakt.

Het Lighting Network is een tweede laag op het Bitcoin netwerk dat transacties off-chain verwerkt. Door middel van zogenoemde peer-to-peer channels neemt het transacties weg van de hoofd blockchain. Uitsluitend het openen en het sluiten van een betalingskanaal wordt geverifieerd op de Bitcoin blockchain.

Voltage maakt gebruik van Google Cloud om zijn hostingmogelijkheden uit te breiden, waardoor klanten wereldwijd Bitcoin en Lightning nodes kunnen creëren. Graham Krizek, de CEO van Voltage, zei het volgende hierover:

‘’Voltage maakt gebruik van Google Cloud om onze klanten meer wereldwijd van dienst te kunnen zijn. We hebben dus grotere klanten die nodes ingezet willen hebben in specifieke geografische regio’s zoals het Verenigd Koninkrijk of Azië.’’

Bovendien legde de aankondiging uit hoe het draaien van de Bitcoin infrastructuur naast bestaande workloads naadloos wordt met behulp van de bronnen van Google Cloud.

Omgekeerd kan Google de LaaS-provider juist gebruiken als een soort van uitbestede Bitcoin en Lightning Network team.

Advertentie

Google en Web3

Google Cloud is bovendien sinds vorig jaar al samenwerkingen aangegaan met verschillende toonaangevende blockchains zoals Binance Chain (BNB), Solana (SOL), Ethereum (ETH), Tezos (XTZ) en meest recentelijk nog Polygon (MATIC).

Enkele maanden geleden verscheen Google tevens nog in het crypto nieuws nadat het had aangekondigd dat Web3-startups financiële hulp kunnen krijgen als ze van Google Cloud gebruik willen maken. In de vorm van giften zullen dan de kosten van een Google Cloud-abonnement verlaagd worden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie