Kevin Schijven Kevin Schijven
08/02/2021 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2021 19:33

Grayscale kocht in januari 1,5 keer zoveel bitcoin (BTC) dan gemined werd, Tesla gaat de race aan

Nieuws
Grayscale kocht in januari 1,5 keer zoveel bitcoin (BTC) dan gemined werd, Tesla gaat de race aan

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Volgens Coin98 Analytics heeft Grayscale Investments, de bekende cryptocurrency vermogensbeheerder, afgelopen maand bijna anderhalf keer zoveel bitcoin (BTC) gekocht dan gemined werd.


In totaal had Grayscale maar liefst 41.430 BTC in januari gekocht terwijl 28.943 BTC gemined zijn. De grootste aankoop vond op 18 januari plaats van maar liefst 16.240 BTC. De BTC zijn op het moment van schrijven ongeveer $1,8 miljard waard.
De bitcoin koers is momenteel hard aan het stijgen. Dat komt doordat Tesla plotseling eerder vandaag aankondigde $1,5 miljard in bitcoin te investeren. Opvallend is dat Grayscale in de eerste 12 dagen van het jaar niets kocht. In februari heeft Grayscale tot dusver ongeveer 700 BTC gekocht volgens gegevens van Bybt.com.
De beslissing van Tesla om in bitcoin te investeren is wellicht op aanraden van MicroStrategy CEO Michael Saylor, die in 2020 al meer dan een miljard in BTC stopte. Saylor discussieerde een maand geleden erover met Musk op Twitter. Het lijkt nu een strijd tussen deze drie te worden wie de meeste BTC kan verzamelen:


Naast Tesla is ook Bill Miller van Miller Value Funds binnenkort van plan om wellicht zo’n $300 miljoen te investeren in bitcoin. Dat zal gaan via het bitcoin-fonds van Grayscale; de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).
Daarnaast is Grayscale ook grote hoeveelheden ethereum (ETH) aan het opkopen. Onlangs kwam naar buiten dat het bedrijf maar liefst 85.000 ETH kocht ter waarde van ongeveer $140 miljoen. Grayscale kocht een dag later, 5 februari, nogmaals 21.000 ETH.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie