Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
03/06/2023 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2023 15:01

Groot Bitcoin mining bedrijf kondigt grootschalige uitbreiding aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miner winstgevend, het addertje? Legaal is het niet

Foto: cybrain/Shutterstock

CleanSpark Inc. heeft een fors bedrag van $40,5 miljoen uitgegeven om daarmee 12.500 Antminer S19 XP Bitcoin (BTC) mining machines mee te kopen. CEO Zach Bradford is optimistisch over de aankoop, waardoor het bedrijf mogelijk de 16 EH/s zal overtreffen. 

De machines zijn gekocht voor een relatief lage prijs van $23 per terahash. Hashes zijn een maateenheid die wordt gebruikt in cryptocurrency mining om de rekenkracht van een netwerk of hardware aan te geven. De apparaten kunnen volgens de CEO de oude minder efficiënte machines vervangen. Volgens de overeenkomst komen de eerste 6.000 machines in juni aan, de resterende 6.500 in augustus.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

CleanSpark kocht Bitcoin miners slim in

Miners hadden het nog een half jaar geleden erg zwaar. De energiekosten waren hoog en tegelijkertijd was BTC erg goedkoop. Verschillende mining bedrijven moesten de deuren sluiten. Het zorgde er tegelijkertijd voor dat de miners goedkoop op de markt kwamen. Zo moest er in januari een mining onderneming in kazachstan sluiten. CleanSpark Inc. kocht slim in tijdens de crypto winter. 

Gedurende deze periode heeft het bedrijf 65.000 Antminer-eenheden aangeschaft in een tijdsbestek van drie maanden. Volgens CFO Gary A. Vecchiarelli zullen deze aankopen leiden tot hogere marges omdat de machines een efficiëntere energieconsumptie hebben per gemijnde Bitcoin, wat van groot belang is met het oog op de komende Bitcoin-halvering.

Advertentie

Toekomst miners rooskleurig met Ordinals 

De toewijding van CleanSpark Inc. laat zien dat ze een positieve lange termijn perspectief behouden. Het heeft grotendeels te maken met de nieuwe mogelijkheden die het Ordinals protocol biedt voor het Bitcoin netwerk. Omtrent de rage van memecoins zagen we flinke congestieproblemen. Tegelijkertijd zorgde het ervoor dat de transactiekosten van het netwerk aanzienlijk omhoog schoten. Voor miners betekende dit extra inkomsten. De hogere winst zorgde er onlangs voor dat het totale netwerk een nieuw hashrate record bereikte.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie