Ivo Melchers Ivo Melchers
07/10/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 14:35

Grootste bitcoin mining groep verdient bizar bedrag in 3 dagen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste bitcoin mining groep verdient bizar bedrag in 3 dagen

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

De bitcoin (BTC) mining industrie is een essentieel onderdeel van het Bitcoin netwerk en bestaat vandaag de dag uit een dusdanig formaat dat het lastig maakt om als individu te concurreren. Met name grote mining farms en mining pools zijn verantwoordelijk voor het toevoegen van nieuwe transactieblokken op de blockchain van Bitcoin. Foundry USA was de afgelopen drie jaar de grootste mining pool wat betreft hashrate, maar is nu ingehaald door AntPool. Laatstgenoemde heeft in de afgelopen dagen bovendien een bizar bedrag bij elkaar gesprokkeld met bitcoin mining.

Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert

Bitcoin mining: wisseling van de wacht

Allereerst bekijken we de grote verschuiving bij de top van de mining pools. Foundry USA, een dochteronderneming van Digital Currency Group (DCG), heeft nu na drie jaar zijn troon af moeten staan aan AntPool, een mining pool opgericht door de bekende mining hardware-fabrikant Bitmain.

AntPool heeft de afgelopen jaren bij FoundryUSA in de hek gehijgd als nummer twee binnen de mining pool-industrie. De afgelopen dagen heeft AntPool echter zijn hashrate, ofwel totale rekenkracht, flink verhoogd waardoor het de nieuwe nummer één is geworden.

Volgens data van BTC.com heeft AntPool een hashrate van 118,67 exahash per seconde (EH/s). FoundryUSA heeft met 110,06 EH/s een nipte achterstand.

De eerdere dominantie van FoundryUSA wordt weerspiegeld in het totale aantal gedolven transactieblokken. Uit data van mempool.space blijkt dat Foundry USA heeft namelijk 28.340 transactieblokken gemined, terwijl AntPool op een totaal van 26.450 uitkomt.

Advertentie

Gigantische BTC inkomsten

Gisteren heeft de miningpool van BitMain 46 transactieblokken toegevoegd aan de Bitcoin blockchain. Dit staat gelijk aan maar liefst 30,07 procent van het totale aantal gedolven transactieblokken.

Aangezien de block reward momenteel gelijkstaat aan 6,25 BTC, heeft AntPool, exclusief de betaalde transactiekosten, 287,5 BTC verdiend. Tegen de huidige BTC koers staat dit gelijk aan iets meer dan 8 miljoen dollar.

Wat betreft de afgelopen 3 dagen heeft AntPool in totaal 121 transactieblokken toegevoegd aan de blockchain, terwijl Foundry USA niet verder kwam dan 119. AntPool heeft hiermee meer een bizar bedrag van iets meer dan 21 miljoen dollar aan bloksubsidie in ontvangst genomen. Daarbovenop komen ook nog de betaalde transactiekosten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie