Simon Bosch Simon Bosch
31/08/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:00

Grote bitcoin miner legt uit hoe koers 100.000 dollar kan bereiken

Nieuws
Grote bitcoin miner legt uit hoe koers 100.000 dollar kan bereiken

Foto: Robert Crum/Shutterstock

De onzekerheid omtrent bitcoin is de afgelopen tijd flink toegenomen als gevolg van dalingen. Toch blijft een grote beursgenoteerde bitcoin miner optimistisch. De koers zou met gemak een koers van 100.000 dollar kunnen bereiken, wat gelijk staat aan slechts een paar procent van de marktwaarde van goud, aldus het bedrijf.

Ethereum ETF-goedkeuring leidt niet tot vuurwerk, waarschuwt analist

Hogere bitcoin rekenkracht verklaard

Dat verklaarde Sue Ennis, vicevoorzitter van de bitcoin miner Hut 8, in een interview met Paul Barron. De interviewer stipte aan dat er een groot en groeiend verschil is tussen de koers en de hashrate, of rekenkracht, van het netwerk. Dat zou nadelig kunnen zijn voor miners, omdat zij wellicht de moeilijkheidsgraad niet aankunnen en gedwongen zijn om te bitcoin verkopen. Hut 8 heeft momenteel ruim 9.000 BTC op de balans staan.

Ennis benadrukt dat dit eigenlijk nog nooit eerder is gebeurd, want logischerwijs stijgen de hashrate en de koers juist zo ongeveer tegelijkertijd. Ondanks dat de prijs daalt, stijgt de hashrate namelijk. Dat betekent dat miners hun capaciteit vergroten en wellicht dat nieuwe miners zijn begonnen op het netwerk.

De topvrouw denkt dat dit onder andere komt doordat nieuwe partijen in het Midden-Oosten zijn begonnen met mining. Er zou zo’n 6 gigawatt aan nucleaire en hernieuwbare energiebronnen zijn opgezet in het Midden-Oosten, en overheden in dit gebied zouden bitcoin mining overwegen om het elektriciteitsnetwerk te stabiliseren.

Advertentie

Bitcoin koers naar 100.000 dollar?

Toch vindt Ennis het belangrijk om als bitcoin miner meer inkomstenbronnen te hebben dan alleen bitcoin mining. Dat zou namelijk risicovol zijn als de bitcoin prijs nog verder daalt. Daarom werkt Hut 8 al sinds 2022 aan infrastructuur voor het verwerken van datasets voor Artificial Intelligence (AI), waar reguliere mininghardware niet voor geschikt is. Als de prijs verder daalt, dan heeft Hut 8 daar dus niet zoveel last van.

Hut 8 blijft erg bullish op bitcoin, ondanks dat het bedrijf nu wat minder risico neemt. Het is van mening dat de koers in de volgende bullmarkt minimaal naar 100.000 dollar zal gaan. Dat getal hebben we al vaak gehoord, maar er zit enige logica achter. Bij die prijs zou de marktwaarde namelijk gelijk zijn aan 2% tot 5% van de marktwaarde van goud. Onder andere de komst van bitcoin beursfondsen zouden financiële instituten de mogelijkheid geven blootstelling aan bitcoin te krijgen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie