Roy van Krieken Roy van Krieken
24/11/2023 21:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2023 17:51

Grote vermogensbeheerder verkoopt plotseling 700.000 Bitcoin-aandelen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PlanB deelt slimme bitcoin strategie, van $5 naar $137.000

Foto: Creativan/Shutterstock

In de afgelopen maand heeft Cathie Wood’s ARK Investment Management meer dan 700.000 aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verkocht. Deze verkoop komt op een opmerkelijk moment, gezien de aanhoudende stijging van de Bitcoin-prijs en de algehele marktopleving.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto-investeringen van ARK

GBTC is een populaire keuze onder institutionele beleggers die indirect in Bitcoin willen investeren. Volgens gegevens van Google Finance heeft het ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) ongeveer $1 miljoen aan GBTC verkocht. Dat deed het op 22 november, de dag voor Thanksgiving, toen het trust van Grayscale rond de $30 verhandelde.

Volgens rapporten heeft ARK Investment Management deze verkoop doorgevoerd in verschillende tranches, wat de omvang ervan benadrukt. Deze aandelen waren niet beperkt tot GBTC: het fonds verkocht ook aandelen van Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld.

De beweegredenen achter de verkoop zijn niet volledig duidelijk, maar sommige analisten suggereren dat Cathie Wood wellicht haar portfolio optimaliseert om in te spelen op nieuwe kansen in de snel evoluerende wereld van crypto. Dit komt nadat eerdere rapporten aantonen dat ARK Investment Management haar blootstelling aan Bitcoin verminderde in vergelijking met eerdere kwartalen.

Advertentie

Opmerkelijk moment voor bitcoin verkoop

De timing van de verkoop is opmerkelijk, aangezien de Bitcoin-prijs recentelijk weer een opwaartse trend vertoont na een periode van volatiliteit. Sommige waarnemers speculeren dat ARK Investment Management winst neemt te midden van de recente marktheropleving.

Daarnaast is het opvallend omdat de oprichter en CEO van ARK, Cathie Wood, lyrisch is over de toekomst van Bitcoin: zo gaat ARK uit van een Bitcoin-prijs van $600.000. Ook stonden ze als een van de eerste vermogensbeheerders in de rij voor een Bitcoin Spot ETF.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie