Shane Kuijpers
13/01/2022 13:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2022 13:24

Hoe bitcoin naar $75.000 kan stijgen volgens deze CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hoe bitcoin naar $75.000 kan stijgen volgens deze CEO

Foto: Mikadun / Shutterstock.com

Guido Buehler, CEO van de Zwitserse SEBA Bank, denkt dat de prijs van bitcoin (BTC) in 2022 wel eens naar $75.000 kan gaan. Het is met name institutionele adoptie wat ervoor zorgt dat Buehler tot deze voorspelling komt.

In een interview legde de CEO uit dat SEBA altijd kijkt naar de juiste momenten om te investeren. Het is hierbij wel van belang dat ze de juiste ‘tegenpartijen’ en regelgevingen hebben, voordat ze hun kapitaal inzetten. Wat betreft een nieuwe all-time high van bitcoin is Buehler positief. Het is moeilijk om er een concrete tijd of datum aan vast te plakken, maar hij noemt de bitcoin dominantie van 40% een cruciaal moment voor investeerders.

Het interview met Buehler vond plaats tijdens de Crypto Finance Conference in St. Moritz in Zwitserland. Op deze conferentie was Pascal Gauthier, de CEO van Ledger, ook aanwezig. Ook Gauthier denkt dat bitcoin een all-time high zal bereiken, maar denkt niet dat dit zal komen door institutionele investeerders. Hij denkt juist dat retail-investeerders hierin leidend zullen zijn.

SEBA is ondertussen bezig met het opbouwen van een reputatie als crypto-vriendelijke bank. Buehler denkt dat de technologie achter bitcoin het hele geldwezen kan ‘herdefiniëren’. 

Megabank JPMorgan verwacht dat bitcoin daalt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers

De positieve verwachtingen van zowel Buehler als Gauthier lijken niet heel gek, wanneer we kijken naar de huidige bitcoin koers. Waar het jaar slecht begon, zijn de meest recente prijsontwikkelingen toch wat rooskleuriger. 

De koers van bitcoin (en de meeste andere cyptocurrencies) heeft gisteren een boost gekregen na de bekendmaking van de inflatiecijfers in de Verenigde Staten. Analisten worden steeds meer bullish en spreken van een mogelijke bounce back. Uiteraard blijft dit wel heel lastig te voorspellen, maar de huidige tekenen lijken in het voordeel van bitcoin en de cryptowereld te zijn. Bitcoin en ethereum (ETH) onder andere naderen overigens nog wel een gevreesde ‘death cross’. Of dat slecht of goed nieuws gaat zijn moet nog blijken.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie