Roy van Krieken Roy van Krieken
05/05/2022 16:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 16:22

IMF maakt zich zorgen over bitcoin adoptie in Afrika

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
IMF maakt zich zorgen over bitcoin adoptie in Afrika

Foto: Freelancer_3d/Shutterstock

Het is weer eens zo ver; Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) spreekt zijn zorgen uit over adoptie ergens in de wereld. Dit keer gaat het over de omarming van bitcoin (BTC) als betaalmiddel in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Aldaar werd afgelopen maand een wet aangenomen dat, net als in El Salvador, bitcoin zal verheffen tot wettig betaalmiddel. De IMF is niet te spreken over deze ontwikkelingen.

Crypto expert: Bitcoin moet 204% stijgen & Nederlanders krijgen gratis bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Centraal-Afrikaanse Republiek omarmt bitcoin

Eerder al haalde het IMF hard uit naar de overheid in El Salvador nadat zij het eerste land ter wereld werden waar bitcoin een wettig betaalmiddel werd. Volgens het IMF was het beleid van president Nayib Bukele en zijn adviseurs ronduit onverantwoordelijk. Bukele leek zich weinig aan te te trekken van deze kritiek.

De kritiek van het IMF jegens de Centraal-Afrikaanse Republiek lijkt heel veel op de eerdere kritiek tegen El Salvador. De omarming van bitcoin zou grote gevaren met zich meebrengen voor de financiële stabiliteit van het land. Een woordvoerder van het IMF liet aan Bloomberg het volgende weten: 

“De invoering van Bitcoin als wettig betaalmiddel in de Centraal-Afrikaanse Republiek brengt grote uitdagingen met zich mee op het gebied van wetgeving, transparantie en economisch beleid. Medewerkers van het IMF helpen de regionale autoriteiten en de autoriteiten van de Centraal-Afrikaanse Republiek bij het aanpakken van de problemen die de nieuwe wet met zich meebrengt.”

Volgens de overheid in het Afrikaanse land zal de adoptie van bitcoin echter veel voordelen met zich meebrengen. Het zal helpen bij het economische herstel dat na een lange burgeroorlog in het land hard nodig is. Daarnaast zal het de economie van het land juist stabiliseren, hetgeen het IMF ernstig in twijfel trekt.

Bitcoin adoptie

Net zoals El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn er nog andere landen die mogelijk geloven dat bitcoin serieus het overwegen waard is. Het is dan ook niet uitgesloten dat spoedig meer landen het voorbeeld van El Salvador zullen volgen en bitcoin omarmen als wettig betaalmiddel. 

Het IMF zal hier waarschijnlijk, in dat scenario, opnieuw het een en ander van vinden, maar of de landen in kwestie hier een boodschap aan zullen hebben is onwaarschijnlijk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie