Rico Engelbarts
23/10/2018 18:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2018 18:15

Interview Genesis CEO: is Bitcoin digitaal goud?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
interview_genesis_CEO_is_bitcoin_digitaal_goud

Michael Moro, CEO van Genesis Global Trading, werd op 19 oktober wederom uitgenodigd voor een interview met CNBC’s Fast Money. De hamvraag van het interview, die hem gesteld werd: is Bitcoin digitaal goud?
Bitcoin (BTC) is over de jaren voor van alles en nog wat uitgemaakt. De eerste echte wereldwijde munteenheid, rattengif, een middel voor witwaspraktijken en, waar veel investeerders in geloven, digitaal goud. Een valuta die niet correleert met traditionele markten, waarde behoudt over langere tijd en moeilijk te verkrijgen is.
Melissa Lee, host van CNBC’s Fast Money-panel, verwelkomde Michael Moro in het interview en stelde hem onmiddellijk de grote vraag: Is Bitcoin digitaal goud? Moro geeft aan dat een van de sterke punten van cryptocurrencies is dat het geen correlatie heeft met de kapitaalmarkt. De koerswaarde van BTC lijkt niet of nauwelijks beïnvloed te worden door de wereldwijde beursmarkten; een karakteristiek die BTC deelt met goud. Toch geeft de CEO aan dat de vergelijking van Bitcoin met goud is nog een open discussie is:

Of Bitcoin uiteindelijk een digitale vorm van goud is, ik denk dat die vraag nog steeds een open vraag is. Ik denk dat investeerders geloven dat het digitaal goud is en dat gebruiken als een zaak om het als activa te kopen, maar het moet zichzelf nog bewijzen als digitaal goud.

Aldus Moro. Verder was tevens Brian Kelly, oprichter en CEO van BKCM LLC, aanwezig tijdens het interview. Hij vroeg naar het digitale leningstelsel van Genesis en de data die het bedrijf daarmee vergaard heeft. Moro zegt dat van de $130 miljoen aan leningen, uitgegeven door Genesis, maar een derde wordt gebruikt om short te gaan. Dat betekent volgens de CEO dat het niet de short-sellers zijn die achter een eventuele bubbel en de koersdaling van crypto zitten, maar dat het de “natural holders” zijn die massaal hun crypto dumpen.
Moro kwam in het interview nog terug op een eerdere uitspraak die de CEO had gemaakt: BTC gaat de $10.000 voorbij:

De laatste keer dat ik hier was, zei ik dat we waarschijnlijk $10.000 in Bitcoin eerder dan $5.000 zullen zien. Tot nu heb ik het niet verkeerd. Dus ik blijf nog steeds bij die voorspelling. Door wat we zien in de eb- en vloedbewegingen aan de kant van de leningen [van ons bedrijf] heb ik het vertrouwen dat we niet de $5.000 zullen zien.

Vorige week zei miljardair en bekend Bitcoin-bull Michael Novogratz dat hij verwacht dat Bitcoin pas in 2019 de $10.000 zal doorbreken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina. 
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie