Roy van Krieken Roy van Krieken
31/01/2022 15:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2022 15:35

Is een gigantische bitcoin koersstijging slechts een kwestie van tijd?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto ontbijt: Bitcoin zet records, Powell uit zorgen en Bukele wint

Foto: Guayo Fuentes / Shutterstock.com

De bitcoin (BTC) koers staat al een behoorlijke tijd flink onder water. Dat wil niet zeggen dat er nergens meer enige vorm van optimisme te bespeuren valt. Veel analisten geven aan dat zij er vanuit gaan dat bitcoin inmiddels een bodem heeft bereikt. Ook de president van El Salvador, Nayib Bukele, gelooft er heilig in dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de bitcoin koers weer enorm zal gaan stijgen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Nayib Bukele en bitcoin

President Bukele staat uiteraard al een tijdje bekend om zijn bullish standpunten wat betreft de bitcoin koers. El Salvador heeft onder zijn leiding vorig jaar bitcoin tot wettig betaalmiddel gemaakt en heeft een grote hoeveelheid bitcoins aangeschaft voor in de schatkist van het land.

Op Twitter liet Bukele vandaag weten dat bitcoin in de toekomst de potentie heeft om gigantisch te stijgen. Hij geeft aan dat er zeker 50 miljoen miljonairs zijn over de hele wereld en hij geeft een mogelijk scenario waar elk van deze miljonairs slechts een enkele bitcoin wil bezitten. Mocht dit gebeuren dan is het volgens Bukele onvermijdelijk dat de bitcoin koers tot astronomische hoogtes stijgt.

Het feit dat het totale aanbod van bitcoins nooit hoger zal zijn dan 21 miljoen kan ervoor zorgen dat de vraag naar bitcoins het aanbod extreem zal overstijgen. Uiteraard zal dit tot gevolg hebben dat de prijs enorm stijgt.

Vraag en aanbod

Dit standpunt van Bukele is niet bepaald uniek onder crypto investeerders en analisten. Ook vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, geeft aan dat de vraag en aanbod van bitcoin voor vuurwerk kan gaan zorgen in de toekomst.

Volgens Mike McGlone zal deze discrepantie tussen de vraag en het aanbod ook aan de grondslag liggen van de uiteindelijke stijging van de bitcoin koers tot de magische mijlpaal van $100.000. Tot die tijd moet er uiteraard nog een heleboel gebeuren en niemand heeft een glazen bol, ook McGlone en Bukele niet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie