Roy van Krieken Roy van Krieken
28/05/2022 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2022 15:30

JPMorgan test blockchain technologie voor after-hours trading

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ethereum ETF in mei? JPMorgan is sceptisch, schat kans lager dan 50%

Foto: lentamart/Shutterstock

De grootste investeringsbank ter wereld, JPMorgan, is naar verluidt begonnen met het uitproberen van blockchain technologie voor onderpand schikkingen. Bloomberg meldt dat JPMorgan een paar dagen geleden al de eerste transactie met hun private blockchain heeft uitgevoerd.

Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

JPMorgan test blockchain transacties

Deze eerste proef transactie, die op 20 mei plaatsvond, was een ‘getokeniseerde’ vertegenwoordiging van money market fund aandelen van BlackRock. BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld met meer dan $10 biljoen aan activa onder beheer. De vermogensbeheerder is niet officieel een partij bij de ontwikkeling van blockchain technologie bij JPMorgan maar werkt wel nauw samen met de investeringsbank.

Hoewel het hier nog slechts om een enkele transactie ging, zijn de plannen voor JPMorgan in de toekomst ambitieus. De bank gaf namelijk aan dat zij op den duur beleggers in staat wil stellen een breed scala aan activa, waaronder cryptocurrencies, als onderpand aan te bieden. Belangrijk hierbij is dat dit ook kan buiten reguliere markturen, ofwel after-hours.

Volgens Tyrone Lobban, het hoofd van Blockchain Launch bij JPMorgan, is de bank op dit moment een voorloper op het gebied van blockchain technologie binnen de financiële wereld. Hij geeft aan dat de investeringsbank in de toekomst meer producten en diensten zal gaan leveren waar blockchain aan te pas komt.

“Er zal een groeiende reeks financiële activiteiten plaatsvinden op de publieke blockchain, dus we willen ervoor zorgen dat we niet alleen in staat zijn om dat te ondersteunen, maar ook klaar zijn om gerelateerde-diensten te leveren.”

JPMorgan omarmt crypto

Het lijkt er sterk op dat JPMorgan steeds meer overtuigd raakt van de mogelijkheden van blockchain en crypto technologie. Eerder deze week werd nog bekend dat de bank crypto activa als erg aantrekkelijke ‘alternatieve’ investeringen ziet. De bank heeft op dit moment zelfs meer interesse in crypto investeringen dan in vastgoed.

Het is een duidelijk voorbeeld van de mate waarin de traditionele financiële wereld voorzichtig de crypto industrie begint te omarmen. Deze trend is al langer zichtbaar, maar het afgelopen jaar is deze adoptie in een stroomversnelling geraakt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie