Licht herstel voor Bitcoin, maar is het genoeg?

1

In de afgelopen 24 uur hebben cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Bitcoin Cash (BCH) zich met ongeveer 4% hersteld, en heeft de totale cryptomarkt $8 miljard aan haar waardering toegevoegd.

Op 11 augustus verloor de markt meer dan $12 miljard aan waarde, nadat de belangrijkste cryptocurrencies grote verliezen leden. Sindsdien is de markt licht hersteld, maar het momentum van de cryptocurrencies blijft zwak.

Op 7 augustus hing de waarde van de wereldwijde cryptocurrency-markt nog rond de $257 miljard, ondersteund door de stabiliteit in de prijs van zowel BTC ($7.000) als ETH ($400). Daarna daalden de prijzen in vijf dagen tijd naar $6.300 en $320, met $5.980 en $305 als dieptepunten op 11 augustus. De cryptomarkt verloor in vijf dagen tijd meer dan $43 miljard. Naast BTC en ETH verloor ook het overgrote deel van de tokens voor een aanzienlijk deel aan waarde.

Om ervoor te zorgen dat de cryptomarkt een ommekeer maakt in trend en momentum, en dan niet een waardestijging van een schamele 5% maar meer in de richting van 40 of 50%, zal een drastische verandering in volume en prijsontwikkeling plaats moeten vinden. Bitcoin zou een momentum vast moeten stellen op belangrijke resistance levels.

Op de korte termijn is het, gezien de te sterke neerwaartse trend van de markt, moeilijk voor te stellen dat zelfs de grote cryptocurrencies corrigerende rally’s op zullen nemen om een betere startpositie voor een rally op de middellange termijn te bemachtigen. Momenteel is het aannemelijker dat de BTC en ETH verder afdalen tot onder de $6.000, en daar enige vorm van stabiliteit opbouwen in een paar weken tijd, om daarna aan een sterke rally te beginnen. De kans dat cryptocurrencies plots met 10 tot 20% in waarde toenemen, zoals BTC deed eind juni, wordt niet zo groot geacht. Die prijsstijgingen werden destijds mede veroorzaakt door de hoop dat een Bitcoin-ETF snel goedgekeurd zou worden, en die hoop is inmiddels bij de meeste beleggers wel vervlogen.

Willy Woo, investeerder en gerenommeerd analist van cryptocurrency zei eind mei dat Bitcoin eerst naar een dieptepunt van $5.700 zal moeten zakken, voordat het aan een herstel kan beginnen:

Kortom, m’n beste gok is langzaam uit te bloeden tot $6.800, dan een diepere val naar $5.700 en dan een nivellering uit het dieptepunt, en dan een kalme periode. Dit is een goed geïnformeerde schatting op basis van het volume-profiel en fundamentele gegevens die de bewegingssnelheid bepalen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws