Roy van Krieken Roy van Krieken
24/04/2022 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2022 15:05

MicroStrategy CEO ontkent bitcoins te hebben verkocht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy CEO ontkent bitcoins te hebben verkocht

Foto: Billion Photos/Shutterstock

MicroStrategy is een van de grootste bezitters van bitcoins (BTC). In totaal heeft het bedrijf, onder leiding van CEO Michael Saylor, vele miljarden dollars aan bitcoins op de balans. Saylor heeft in het verleden herhaaldelijk gesteld dat zij niet van plan zijn om in de nabije toekomst hun bitcoins te verkopen. Onlangs kwam een Twitter gebruiker echter op het spoor dat MicroStrategy wellicht in het geheim toch bitcoins aan het verkopen was. Volgens Saylor zelf en anderen is dit echter complete onzin.

Honderden bedrijven investeren miljarden in Bitcoin ETF’s
Honderden bedrijven investeren miljarden in Bitcoin ETF's

MicroStrategy verkoopt geen enkele bitcoin

Het gerucht dat MicroStrategy bitcoins zou verkopen is volgens Michael Saylor makkelijk te verwerpen. Aangezien het bedrijf op de beurs wordt verhandeld, is MicroStrategy verplicht om veranderingen in hun bitcoin bezittingen te melden aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Al deze documenten zouden daarnaast gewoon in te zien zijn door iedereen.

Volgens de geruchten die deze week opdoken zou MicroStrategy onlangs nog 1.500 bitcoins hebben verkocht. Deze bitcoins zouden in ieder geval zijn verplaatst van het main address van MicroStrategy naar een ander, onbekend adres. 

Al snel werd echter duidelijk dat de informatie die werd gedeeld in dit gerucht niet bepaald overeen kwam met de realiteit. Het zogenaamde main address van MicroStrategy was namelijk een adres van een crypto exchange, en niet van MicroStrategy.

Nu heeft ondertussen Michael Saylor zelf ook gereageerd op de beschuldigingen in een poging om voor eens en altijd de geruchten de das om te doen. Het lijkt er inmiddels ook wel op dat we definitief dit hoofdstuk kunnen sluiten. Niets wijst er op dit moment op dat MicroStrategy in het recente verleden hun bitcoins heeft verkocht.

Buy the BTC dip

Het is een stuk waarschijnlijk dat de bitcoin bezittingen van MicroStrategy in de nabije toekomst alleen maar verder worden uitgebreid. Vrijwel elke keer als de koers van bitcoin een duik naar beneden maakt is MicroStrategy er als de kippen bij om de dip op te kopen.

Op dit moment bezit MicroStrategy een astronomische 125.051 bitcoin met een marktwaarde van meer dan $4,8 miljard. Hiermee is MicroStrategy een van de grootste bezitters van bitcoin ter wereld. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie