Roy van Krieken Roy van Krieken
24/04/2022 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2022 15:05

MicroStrategy CEO ontkent bitcoins te hebben verkocht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy CEO ontkent bitcoins te hebben verkocht

Foto: Billion Photos/Shutterstock

MicroStrategy is een van de grootste bezitters van bitcoins (BTC). In totaal heeft het bedrijf, onder leiding van CEO Michael Saylor, vele miljarden dollars aan bitcoins op de balans. Saylor heeft in het verleden herhaaldelijk gesteld dat zij niet van plan zijn om in de nabije toekomst hun bitcoins te verkopen. Onlangs kwam een Twitter gebruiker echter op het spoor dat MicroStrategy wellicht in het geheim toch bitcoins aan het verkopen was. Volgens Saylor zelf en anderen is dit echter complete onzin.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

MicroStrategy verkoopt geen enkele bitcoin

Het gerucht dat MicroStrategy bitcoins zou verkopen is volgens Michael Saylor makkelijk te verwerpen. Aangezien het bedrijf op de beurs wordt verhandeld, is MicroStrategy verplicht om veranderingen in hun bitcoin bezittingen te melden aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Al deze documenten zouden daarnaast gewoon in te zien zijn door iedereen.

Volgens de geruchten die deze week opdoken zou MicroStrategy onlangs nog 1.500 bitcoins hebben verkocht. Deze bitcoins zouden in ieder geval zijn verplaatst van het main address van MicroStrategy naar een ander, onbekend adres. 

Al snel werd echter duidelijk dat de informatie die werd gedeeld in dit gerucht niet bepaald overeen kwam met de realiteit. Het zogenaamde main address van MicroStrategy was namelijk een adres van een crypto exchange, en niet van MicroStrategy.

Nu heeft ondertussen Michael Saylor zelf ook gereageerd op de beschuldigingen in een poging om voor eens en altijd de geruchten de das om te doen. Het lijkt er inmiddels ook wel op dat we definitief dit hoofdstuk kunnen sluiten. Niets wijst er op dit moment op dat MicroStrategy in het recente verleden hun bitcoins heeft verkocht.

Buy the BTC dip

Het is een stuk waarschijnlijk dat de bitcoin bezittingen van MicroStrategy in de nabije toekomst alleen maar verder worden uitgebreid. Vrijwel elke keer als de koers van bitcoin een duik naar beneden maakt is MicroStrategy er als de kippen bij om de dip op te kopen.

Op dit moment bezit MicroStrategy een astronomische 125.051 bitcoin met een marktwaarde van meer dan $4,8 miljard. Hiermee is MicroStrategy een van de grootste bezitters van bitcoin ter wereld. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie