Ivo Melchers Ivo Melchers
15/11/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2022 11:15

Netto-winst bitcoin miner-fabrikant Canaan daalt met 88%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) miners hebben het zwaar in de huige berenmarkt. De koers van bitcoin is hard onderuit gegaan, terwijl de energiekosten juist de pan uit zijn gerezen. Daarnaast is de moeilijkheidsgraad, ofwel de mining difficulty, flink gestegen en bereikt het keer op keer nieuwe records. Als gevolg van de stijging van de hash rate (rekenkracht) zorgt het netwerk er automatisch voor dat het moeilijker wordt om te minen. Het doel hiervan is om de tijd tussen transactieblokken altijd om en nabij de tien minuten te laten bedragen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Canaan in de problemen

Al deze ontwikkelingen maken het voor BTC-miners een erg lastige periode en dit wordt dan ook duidelijk gereflecteerd in de financiële resultaten van bitcoin miner-fabrikant Canaan. In het rapport van de financiële resultaten van het derde kwartaal komt namelijk naar voren dat de netto-winst met maar liefst 88,1% is gedaald t.o.v. dezelfde periode in 2021 naar 6,11 miljoen yuan ($8,6 miljoen). De omzet is met een totaal van 25,8% gedaald naar 978,2 miljoen yuan ($137,5 miljoen) en de totale hash rate wat is verkocht is gedaald met 48% naar 3,5 miljoen terahashes per seconde.

De CEO van Canaan, Nangeng Zhang, zei het volgende over de huidige omstandigheden:

‘’De bitcoin mining markt verslechterde tijdens het derde kwartaal, toen de bitcoin-koers fluctueerde en recentelijk verder daalde tot ongeveer $16.000. De negatieve marktdynamiek heeft de inkomsten en cashflows van bitcoin miners aanzienlijk belemmerd. Omdat miners gedwongen worden hun vraag naar rekenkracht te verminderen, moesten we onze verkoopprijs als reactie hierop verlagen.’’

Advertentie

Faillissementen BTC-miners

Dat miners het zwaar hebben is ook terug te zien in de financiële posities van verschillende mining-bedrijven. In September kon je lezen dat Compute North, een van de grootste aanbieders van datacenters voor crypto mining, een faillissement had aangevraagd. Daarnaast staan andere grote bitcoin-miners als Iris Energy, Argo Blockchain en Core Scientific er financieel gezien slecht voor. Een faillissement hangt zelfs boven hun hoofd in deze donkere berenmarkt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie