Roy van Krieken Roy van Krieken
21/04/2023 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2023 19:00

Niet alleen bitcoin maar ook de goudkoers stijgt: dit is waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Varga Jozsef Zoltan

Hoewel de bitcoin (BTC) koers de afgelopen dagen weer een stapje terug heeft gedaan, is het begin van 2023 ronduit uitstekend geweest voor de koning der cryptocurrencies. Ongeveer een week geleden werd zelfs de $31.000 aangetikt, een niveau dat we sinds juni van het vorige jaar niet meer hebben gezien. Niet alleen bitcoin doet goede zaken, ook goud beleeft een uitstekend jaar. Hoe komt dit?

Heb jij nog geen goud in je portfolio opgenomen? Bij GoldRepublic ontvang je tijdelijk je eerste gram goud ter waarde van 59 euro gratis.

Komende woensdag en donderdag cruciaal voor de bitcoin koers
Komende woensdag en donderdag cruciaal voor de bitcoin koers

Bitcoin en goud stijgen hard

Dat bitcoin hard is gestegen de afgelopen maanden zal slechts weinig crypto beleggers zijn ontgaan. Echter, goud beweegt in lijn met de bitcoin koers eigenlijk ook alleen maar omhoog. Wat we zien is dat de correlatie tussen de bitcoin koers en de goudkoers ook enorm aan het toenemen is. 

De reden voor de stijgingen en de toenemende correlatie is eigenlijk heel simpel: dit heeft alles te maken met de bankencrisis die een tijdje terug echt oplaaide en zeer waarschijnlijk voorlopig nog niet voorbij zal zijn.

Grote banken zoals SVB en Signature vielen plotseling en vlak na elkaar om. Dat zorgde voor paniek in de markt. Immers, als je geld zelfs niet bij een bank veilig is, wat moet je dan om jezelf financieel te beschermen? 

Goud blijft dé store of value

Investeerders die naar een antwoord zochten op deze vraag kwamen al snel bij twee verschillende activa uit. Dat waren uiteraard bitcoin en goud. Goud is al honderden jaren het oppotmiddel naar keuze voor investeerders die zich tegen allerlei financiële ellende willen beschermen. 

Door de bankencrisis is de vraag naar goud dus ook toegenomen. Op het moment van schrijven hikt de goudkoers tegenover de dollar zelfs tegen een nieuwe all-time high aan. Een tijdje terug bereikte goud tegenover de euro reeds deze nieuwe all time high.

Het laat zien dat beleggers nog altijd goud hoog hebben staan als manier om je vermogen te beschermen. Zij het tegen inflatie, oorlog, een economische crisis, of zelfs alles tegelijk, goud houdt de reputatie als store of value uitstekend in stand. Dat vertaalt zich naar de goudkoers die bijna hoger staat dan ooit!

Het Nederlandse GoldRepublic geeft nu een aantrekkelijk cadeau van 1 gram goud ter waarde van ongeveer 59 euro weg aan alle nieuwe klanten. Door simpelweg een account aan te maken bij GoldRepublic en voor een minimumbedrag van 100 euro aan goud, zilver of platinum aan te schaffen, wordt deze gram goud automatisch aan je account toegevoegd

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie