Roy van Krieken Roy van Krieken
01/10/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2022 18:04

Nieuwe bitcoin investeerders verkopen met verlies, en dat is positief

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nieuwe bitcoin investeerders verkopen met verlies en dat is positief

Foto: Rovsky/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers lijkt moeite te hebben om weer boven de $20.000 te komen. Dat zal niet het scenario zijn geweest waar mensen die tussen de 6 en 18 maanden geleden voor het eerst BTC hebben aangeschaft op hoopten. Volgens nieuw onderzoek blijkt dat deze groep investeerders het hardste is geraakt door de bearmarkt.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe investeerders verkochten met verlies

Volgens data van analytics platform CryptoQuant heeft een groot deel van deze ‘recente’ BTC investeerders hun munten alweer verkocht. Dit blijkt uit de Exchange Inflow Spent Output Bands (SOAB) van bitcoin. Deze data laat duidelijk zien dat de meeste van deze investeerders hun BTC recent op grote schaal voor minder hebben verkocht dan waarvoor ze de munten hadden gekocht. Volgens CryptoQuant soms wel met meer dan 50% verlies.

“Deze munten zijn gekocht tussen april 2021 en april 2022 tegen prijzen boven $30K. Dit signaal betekent dat veel houders die tijdens de bullmarkt van 2021 en boven de $30K zijn ingestapt, onlangs hebben gecapituleerd en de markt hebben verlaten met een verlies van ongeveer 50%.”

Vooral de afgelopen tijd was te zien dat nieuwe investeerders in grote aantallen aan het verkopen waren. Wellicht had dat iets te maken met het feit dat de BTC koers weer onder de $20.000 glipte, wat uiteraard een belangrijke psychologische grens was. CryptoQuant spreekt in ieder geval van een capitulatie

Is de bodem bereikt?

De analyse van CryptoQuant geeft ook aan dat een dergelijke gebeurtenis veelal een bodem kan betekenen, zo bleek ook uit deze Premium analyse. Deze kan al bereikt zijn, maar kan ook in de nabije toekomst nog worden gevorm, aldus CryptoQuant.

“Dit soort capitulaties komt meestal voor in de laatste maanden van een berenmarkt, wat wijst op een potentiële bodemvorming in de nabije toekomst.” 

Daarnaast wordt er gesteld dat dit wellicht juist een uitstekend moment is om te kopen. Als bearmarkten in het verleden een indicatie kunnen zijn voor de toekomst, dan bestaat de kans dat we inderdaad de bodem hebben gezien, of binnenkort zullen zien. Wie weet is er dan eindelijk licht aan het einde van de tunnel.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie