Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Onderzoek: meer dan 80% van discussies op Reddit over bitcoin (BTC) was positief

Onderzoekers van Comparitech hebben machine learning ingezet om meer dan 48.000 Reddit-berichten te analyseren om te kunnen bepalen over welke cryptocurrencies mensen het positiefst zijn. Het onderzoek omvatte daarnaast 7.500 artikelen van nationale en internationale nieuwsplatformen.

Sinds maart 2017 begon men steeds meer over cryptocurrency te praten, in de periode dat bitcoin (BTC) zijn hoogtepunt bereikte. Dit volume groeide samen met bitcoin naar een piek in december 2017. Vervolgens nam het volume weer af, net als de bitcoin-prijs.

- Advertentie -

De frequentie sprong echter in november 2018 terug naar de piekniveaus , toen de cryptocurrency-prijzen hun dieptepunt bereikten. Sindsdien zijn de cryptocurrency-discussies in subreddits steeds verder toegenomen. Dit komt mede doordat de prijzen weer aan het stijgen zijn en Libra, Facebooks cryptocurrency, onlangs werd aangekondigd.

Hoewel in het algemeen mensen eerder een negatieve dan een positieve beoordeling schrijven, is het overgrote deel van de discussies over cryptocurrencies juist positief. Naar schatting was 85,5% van de gevoerde discussies positief.

Nieuwsartikelen waren echter voor het overgrote deel negatief. HuffPost, Business Insider en de International Business Times schreven twee keer zoveel negatieve artikelen als positieve. Forbes was positiever ten opzichte van zijn concurrentie. 80% van zijn cryptocurrency-gerelateerde stukken waren namelijk positief.

Libra staat bovenaan als het gaat om het positieve sentiment op Reddit. Maar liefst 97,7% van de discussies werd als positief beoordeeld.

Cardano, Ethereum, Litecoin en Tron presteerden ook goed, met tussen 85% en 90% van de Reddit-gesprekken die positief waren. Bitcoin behaalde een score van 83,5%.

Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...