Timo Bult Timo Bult
02/08/2019 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2019 17:10

Onderzoek: meer dan 80% van discussies op Reddit over bitcoin (BTC) was positief

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
onderzoek_85_procent_van_discussies_op_reddit_over_cryptocurrency_was_positief

Onderzoekers van Comparitech hebben machine learning ingezet om meer dan 48.000 Reddit-berichten te analyseren om te kunnen bepalen over welke cryptocurrencies mensen het positiefst zijn. Het onderzoek omvatte daarnaast 7.500 artikelen van nationale en internationale nieuwsplatformen.
Sinds maart 2017 begon men steeds meer over cryptocurrency te praten, in de periode dat bitcoin (BTC) zijn hoogtepunt bereikte. Dit volume groeide samen met bitcoin naar een piek in december 2017. Vervolgens nam het volume weer af, net als de bitcoin-prijs.
De frequentie sprong echter in november 2018 terug naar de piekniveaus , toen de cryptocurrency-prijzen hun dieptepunt bereikten. Sindsdien zijn de cryptocurrency-discussies in subreddits steeds verder toegenomen. Dit komt mede doordat de prijzen weer aan het stijgen zijn en Libra, Facebooks cryptocurrency, onlangs werd aangekondigd.
Hoewel in het algemeen mensen eerder een negatieve dan een positieve beoordeling schrijven, is het overgrote deel van de discussies over cryptocurrencies juist positief. Naar schatting was 85,5% van de gevoerde discussies positief.
Nieuwsartikelen waren echter voor het overgrote deel negatief. HuffPost, Business Insider en de International Business Times schreven twee keer zoveel negatieve artikelen als positieve. Forbes was positiever ten opzichte van zijn concurrentie. 80% van zijn cryptocurrency-gerelateerde stukken waren namelijk positief.
Libra staat bovenaan als het gaat om het positieve sentiment op Reddit. Maar liefst 97,7% van de discussies werd als positief beoordeeld.
Cardano, Ethereum, Litecoin en Tron presteerden ook goed, met tussen 85% en 90% van de Reddit-gesprekken die positief waren. Bitcoin behaalde een score van 83,5%.
Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie