Roy van Krieken Roy van Krieken
24/10/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2021 15:33

Oprichter Avalanche (AVAX): Stablecoin adoptie zal het succes van de crypto industrie kenmerken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Oprichter Avalanche (AVAX): Stablecoin adoptie zal het succes van de crypto industrie kenmerken

Emin Gün Sirer, de oprichter en CEO van Avalanche (AVAX), heeft zich onlangs in een interview met Business Insider uitgesproken over de mogelijke rol van stablecoins in de toekomst van de crypto industrie. Volgens hem kunnen stablecoins de wereld van deze nieuwe en innovatieve technologie naar nieuwe hoogtes katapulteren

Grayscale’s bitcoin ETF ‘halveert’, vlak voor BTC halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Stablecoins

Sirer geeft in het interview aan dat hij verwacht dat het globale crypto ecosysteem pas echt succesvol kan worden als stablecoins de grootste soort digitale activa worden. Volgens hem ligt de stabiliteit van dergelijke cryptocurrencies hieraan ten grondslag.

Stabelcoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde gelinkt is aan een achterliggende valuta of activa. Veelal wordt hiervoor de Amerikaanse dollar gebruikt. Zo is de prijs van Tether, op dit moment de grootste stablecoin, gekoppeld aan de prijs van de dollar. Dit betekent dat dergelijke cryptocurrencies een enorm stabiele koers hebben.

Volgens Sirer is de crypto industrie pas succesvol als een stablecoin de koppositie van bitcoin (BTC) overneemt als grootste cryptocurrency. Tether staat op dit moment slechts op de vijfde plek, dus er moet nog het een en ander gebeuren voordat Tether groter zal zijn dan bitcoin.

“We zijn nog lang niet klaar totdat de nummer één coin een stablecoin is. Dit is mijn indicatie voor echt succes.”

Advertentie

DeFi

Vooral de decentralized finance (DeFi) sector zal veel baat bij de eventuele opmars van stablecoins hebben, zo stelt Sirer. Gebruikers kunnen binnen DeFi meer controle uitoefenen over hun handelen door het gebruik van stablecoins.

“Mensen willen lenen en ze willen dat er meer stablecoins in omloop zijn. Daarom verwacht ik dat de Tethers van deze wereld en de Circles van deze wereld enkel zullen groeien. Dit zal erg spanned worden.”

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Regulatie

Niet iedereen zit echter te wachten op een verdere opmars van de stablecoinmarkt. Overheden en regulatoren over de hele wereld kijken met argusogen naar de mate waarin stablecoins blijven groeien.

Zo heeft de Amerikaanse overheid zich meermaals uitgesproken over het gevaar die stablecoins eventueel met zich mee kunnen brengen. Onder meer het ministerie van Financiën en de Amerikaanse centrale bank lieten weten dat zij zich grote zorgen maakten over stablecoins.

Het is daarom niet gek om te verwachten dat regulatoren vroeg of laat vergaande maatregelen zullen nemen om de groei van stablecoins enigszins onder controle te krijgen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie