Roy van Krieken Roy van Krieken
23/05/2022 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2022 15:44

PayPal gaat alle soorten crypto en blockchain diensten omarmen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal gaat alle soorten crypto en blockchain diensten omarmen

Foto: Primakov / Shutterstock.com

PayPal is een van de grootste aanbieders van online betalingsdiensten ter wereld. Het bedrijf lijkt ook in te zien dat de wereld van crypto niet langer genegeerd kan worden. Tijdens het World Economic Forum van dit jaar liet de vice-president van PayPal, Richard Nash, weten dat het bedrijf alles op alles zet om zo diep mogelijk te integreren met crypto en blockchain technologie.

Bitcoin afgewezen na nieuw record, maar deze altcoin kan 50% stijgen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

PayPal biedt bitcoin aan

Volgens Nash werkt PayPal op dit moment hard aan het opzetten van allerlei diensten die te maken hebben met de crypto industrie. Onder meer het aanbieden van digitale valuta en central bank digital currencies staan hoog op de prioriteitenlijst van PayPal, dat liet Richard Nash weten aan Cointelegraph.

In 2020 begon PayPal al met het bieden van diensten waardoor gebruikers in de Verenigde Staten bitcoin (BTC) konden kopen, verkopen en vasthouden op het platform. Het plan is om deze diensten in de nabije toekomst zoveel mogelijk uit te breiden.

“Op zoek naar samenwerking met anderen om alles te omarmen wat we kunnen, of het nu de munten zouden zijn die we vandaag hebben in de digitale portefeuilles van PayPal, particuliere digitale valuta’s of CBDC’s in de toekomst.”

Daarnaast liet Nash weten dat hij persoonlijk ook investeert in cryptocurrencies. Op de vraag of hij zelf crypto bezit, antwoordde de vice-president: “Ik heb veel dingen waar ik aan werk bij PayPal en ik vind het leuk om zelf de diensten te ervaren, dus ik denk dat dat natuurlijk is.”

Crypto adoptie

Dat Richard Nash bekend maakt dat PayPal verder wil integreren met crypto technologie komt natuurlijk niet totaal als een verrassing. In het verleden heeft PayPal vaker gesteld dat zij erg geïnteresseerd zijn in alles wat met crypto te maken heeft.

Eerder dit jaar maakte PayPal bijvoorbeeld nog bekend dat zij mogelijk een eigen stablecoin willen lanceren. Hoewel er verder weinig bekend is over deze “PayPal Coin” laat het duidelijk zien dat PayPal de crypto industrie niet links laat liggen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie