Timo Bult Timo Bult
09/12/2020 10:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2020 10:44

PlanB: 'sterke handen winnen van de zwakke handen,' bitcoin (BTC) verdwijnt in diepe cold storage

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PlanB sterke handen winnen van de zwakke handen, bitcoin (BTC) verdwijnt in diepe cold storage

De zwakke handen verkopen hun bitcoin (BTC) aan de sterke handen, dat stelt de bekende Nederlandse bitcoin-analist PlanB in een recente tweet. Maar wat bedoelt hij daar eigenlijk mee?
PlanB, onder andere bekend van zijn stock-to-flow (S2F) model dat een bitcoin prijs van honderdduizenden euro’s voorspelt, schreef onlangs in een tweet:

“Kijk hoe traders, shitcoiners en zwakke handen hun bitcoin overgeven aan sterke handen zoals Grayscale, Paypal, Square, MicroStrategy etc. Deze BTC zal van de markt verdwijnen en voor jaren in diepe cold storage gaan.”


De recente bitcoin rally werd getekend door een enorme instroom van geld afkomstig van institutionele beleggers. Een steeds grotere groep van deze investeerders ziet een mooie toekomst voor bitcoin en willen daarvan een graantje meepikken. Zij zijn dus aan het bitcoin kopen geslagen.
Gisteren was nog te lezen dat crypto-fondsen nog steeds enorme bedragen hun fondsen in zien stromen. Een duidelijk teken dat de institutionele investeerder is gearriveerd. Volgens PlanB verdwijnen deze gekochte bitcoin vervolgens in “diepe cold storage.”
Cold storage is het opslaan van crypto in offline wallets, zoals die van Ledger. Institutionele investeerders maken echter waarschijnlijk gebruik van nog beter beveiligde oplossingen. Het op deze manier opslaan van crypto is een bullish teken. Dit betekent namelijk dat de investeerders er voor de lange termijn in zitten. De door hun gekochte bitcoins verdwijnen hierdoor volgens PlanB van de markt, waarmee het aanbod afneemt. Blijft de vraag toenemen zoals de afgelopen tijd het geval, dan stijgt logischerwijs de bitcoin prijs!
Bitcoin lijkt dus bezig te zijn met een enorme opmars. Volgens een onderzoek van deVere Group verkiezen millennials die investeren over het algemeen bitcoin boven goud. En ook dat is een bullish teken voor de toekomst.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie