Shane Kuijpers
06/01/2022 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 17:55

Ray Dalio: ‘bitcoin hoort in het portfolio van investeerders’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ray Dalio: ‘bitcoin hoort in het portfolio van investeerders’

Foto: Morrowind/Shutterstock

Miljardair en hedgefonds manager Ray Dalio is nog niet zo heel lang een fan van bitcoin (BTC), maar ondertussen is het wel duidelijk hoe hij over ‘s werelds grootste cryptocurrency denkt. Volgens Dalio zou bitcoin een klein percentage van het portfolio van investeerders in 2022 moeten zijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin is veilig

Ray Dalio schoof aan bij ‘The Investors podcast’, waar onder andere bitcoin uitvoerig besproken werd. Dalio noemt bitcoin ‘indrukwekkend’ en deelt de mening van mede-miljardair Bill Miller. Miller vindt dat 1% tot 2% van een portfolio BTC zou moeten zijn.

Dalio noemde het Bitcoin netwerk daarnaast veilig, daar het nog nooit gehackt is, en hij geeft aan dat er geen competitie is. Bitcoin adoptie, hoe we het in de afgelopen periode gezien hebben, zou er bovendien voor kunnen zorgen dat de marktkapitalisatie van goud afneemt.

“Bitcoin is nu ongeveer 1 biljoen dollar waard, terwijl goud dat niet in handen is van centrale banken en niet wordt gebruikt voor juwelen ongeveer 5 biljoen dollar waard is. Als ik daarnaar kijk, houd ik dat in gedachten omdat ik denk dat inflatiehedge-activa (goud, bitcoin red.) het op termijn waarschijnlijk beter zullen doen.”

Ray Dalio is oprichter van Bridgewater Associates, de grootste hedgefonds ter wereld. Hij gaf aan onder de indruk te zijn van het feit dat bitcoin het al een ruim een decennium volhoudt. Wel vraagt Dalio zich af wanneer investeerders hun bitcoin winst innen en hoe ze gaan diversificeren. Hij zelf ziet non-fungible tokens (NFT’s) en andere digitale munten bijvoorbeeld ook als goede opties.

Advertentie

NFT’s groter dan bitcoin?

Er zijn zelfs mensen die denken dat NFT’s groter zijn worden dan bitcoin. Investeerder Kevin O’Leary, onder andere bekend van het televisieprogramma Shark Tank is er daar een van. Volgens O’Leary hebben NFT’s de potentie om de koning van de crypto te worden en daarmee dus bitcoin van de troon te stoten. O’Leary was in 2020 overigens nog behoorlijk anti-crypto. Sindsdien is hij echter wel gaan inzien wat de mogelijkheden van crypto zijn.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie