Timo Bult Timo Bult
10/03/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2020 07:04

Bitcoin (BTC) mogelijk bearish; strateeg geeft drie redenen waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Strateeg geeft 3 redenen waarom bitcoin (BTC) mogelijk bearish is

De cryptomarkt zag gisteren net als de traditionele aandelenmarkten enorme dalingen. Hier en daar stonden altcoins meer dan 10% in de min en ook bitcoin (BTC) kreeg klappen. De strateeg Jacob Canfield geeft in een aantal tweets drie redenen waarom bitcoin mogelijk bearish is.
De eerste reden die Canfield noemt is de crash op de aandelenmarkten. Het lijkt erop dat de combinatie van het coronavirus en de crisis op de oliemarkt zowel aandelen als crypto behoorlijk omlaag drukt. Kortom, over de hele breedte lijkt er een bearish sentiment te hangen:


Ten tweede lijkt het erop dat miners bitcoin aan het verzamelen zijn in plaats van ze direct te verkopen. Miners bewaren nu meer bitcoin dan dat ze verkopen, wat in het verleden vaak tot dalingen heeft geleid, aldus Canfield:

Miners zijn recentelijk minder gaan verkopen dan ze minen. Historisch gezien valt dat samen met een negatief rendement en weerspiegelt het een zwakkere markt. Miners hamsteren omdat ze de markt willen beschermen die te soft is om in te verkopen. Onderste rij werd groen.


Ten slotte blijken de bitcoins die de oplichters van PlusToken buit maakten weer actief te zijn. Gisteren was al op Crypto Insiders te lezen dat zo’n 13.000 BTC begon te bewegen vanuit de wallets van de oplichters. Ook dit kan volgens Canfiel voor bearish druk zorgen.
Eerder sprak cryptocurrency exchange Binance nog de verwachting uit dat er mogelijk een altcoin-seizoen voor de deur staat. Dat zou onder andere blijken uit de toegenomen activiteiten bij altcoins.
Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie