Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) mogelijk bearish; strateeg geeft drie redenen waarom

Bitcoin (BTC) mogelijk bearish; strateeg geeft drie redenen waarom

De cryptomarkt zag gisteren net als de traditionele aandelenmarkten enorme dalingen. Hier en daar stonden altcoins meer dan 10% in de min en ook bitcoin (BTC) kreeg klappen. De strateeg Jacob Canfield geeft in een aantal tweets drie redenen waarom bitcoin mogelijk bearish is.

De eerste reden die Canfield noemt is de crash op de aandelenmarkten. Het lijkt erop dat de combinatie van het coronavirus en de crisis op de oliemarkt zowel aandelen als crypto behoorlijk omlaag drukt. Kortom, over de hele breedte lijkt er een bearish sentiment te hangen:

- Advertentie -

Ten tweede lijkt het erop dat miners bitcoin aan het verzamelen zijn in plaats van ze direct te verkopen. Miners bewaren nu meer bitcoin dan dat ze verkopen, wat in het verleden vaak tot dalingen heeft geleid, aldus Canfield:

Miners zijn recentelijk minder gaan verkopen dan ze minen. Historisch gezien valt dat samen met een negatief rendement en weerspiegelt het een zwakkere markt. Miners hamsteren omdat ze de markt willen beschermen die te soft is om in te verkopen. Onderste rij werd groen.

Ten slotte blijken de bitcoins die de oplichters van PlusToken buit maakten weer actief te zijn. Gisteren was al op Crypto Insiders te lezen dat zo’n 13.000 BTC begon te bewegen vanuit de wallets van de oplichters. Ook dit kan volgens Canfiel voor bearish druk zorgen.

Eerder sprak cryptocurrency exchange Binance nog de verwachting uit dat er mogelijk een altcoin-seizoen voor de deur staat. Dat zou onder andere blijken uit de toegenomen activiteiten bij altcoins.

Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.100,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.156,55 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.158,89 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.167,28 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.