Ivo Melchers Ivo Melchers
26/01/2023 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2023 12:01

Tesla houdt vast aan zijn bitcoin positie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla se mantiene en Bitcoin

Foto: xalien / Shutterstock.com

Sinds begin 2021 is Tesla aan hun avontuur in de wereld van cryptocurrencies begonnen met de aankoop van bitcoin (BTC). Een totaal van $1,5 miljard werd in bitcoin geïnvesteerd en de koers van bitcoin steeg destijds door dit nieuws tot een nieuwe all-time high.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tesla’s bitcoin holdings

In het tweede kwartaal van 2022 had Tesla 75% van zijn bitcoin holdings verkocht. Met deze verkoop wist het een totaal van $936 miljoen aan zijn balans toe te voegen. De exacte reden voor de verkoop is nooit officieel naar buiten gebracht, maar er werd aangenomen dat tesla zich wilde voorbereiden voor een stevige recessie en een volatiele activa als bitcoin op de balans helpt daar niet bepaald bij.

In oktober kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Tesla in het derde kwartaal geen veranderingen had aangebracht aan zijn bitcoin positie. Uit het nieuwe kwartaalverslag blijkt dat Tesla wederom vasthoudt aan zijn BTC holdings. Hiermee heeft het dus voor het tweede kwartaal op rij geen bitcoin verkocht of gekocht.

Tesla heeft zo’n 9.720 BTC op de balans staat, wat op het moment van schrijven een waarde heeft van ongeveer $223 miljoen. In de cijfers van Tesla staat de waarde nog op $184 miljoen, maar door de recente koersstijging is de totale waarde met $39 miljoen verhoogd. Aan het begin van het kwartaal hadden de holdings een totale waarde van $218 miljoen, waardoor het een zogeheten impairment loss moest opschrijven.

Een impairment loss is een bijzonder waardeverminderingsverlies, oftewel een ongerealiseerd verlies door een daling in de koers van BTC. Hiermee staat de reële waarde van een investering van een bedrijf onder de boekwaarde. Een gerealiseerd verlies komt pas tot stand wanneer Tesla zou besluiten om een deel van hun positie tegen een verlies te gaan verkopen.

Advertentie

Bedrijven met bitcoin op balans

Volgens Bitcoin Treasuries staat Tesla momenteel op een derde plek wat betreft het aantal bitcoin dat het op de balans heeft in vergelijking tot andere publieke bedrijven. Op de tweede plek staat Bitcoin miner Marathon Digital Holdings en de eerste plek wordt, met een enorme voorsprong, bezet gehouden door Microstrategy.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie