Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Tim Draper noemt bitcoin de valuta van de toekomst, dringt Argentinië aan...

Tim Draper noemt bitcoin de valuta van de toekomst, dringt Argentinië aan het te omarmen

Tim Draper, miljardair, venture capitalist en bekend bitcoin bull, zegt dat bitcoin (BTC) de valuta van de toekomst is en raadt de president van Argentinië aan om het te gebruiken als de nationale valuta.

Tim Draper sprak op 20 maart met de president van Argentinië, Mauricio Macri, om de economische situatie in het land te bespreken, zo meldt de Spaanse Cointelegraph. De Argentijnse peso heeft het afgelopen jaar meer dan de helft van zijn waarde verloren.

- Advertentie -

Draper zou tijdens de meeting gesproken hebben over de potentie van opkomende technologieën als blockchain en zou bij de Argentijnse president aangedrongen hebben om bitcoin de nationale valuta van Argentinië te maken.

We hadden het over bitcoin en de devaluatie van de peso, en ik stelde een weddenschap voor: als de peso meer waard zou zijn dan bitcoin, zou ik mijn investering in het land verdubbelen. Maar als bitcoin een hoger tarief bereikt dan de peso, zouden ze het declareren als een nationale valuta. Dat zou een perfecte beslissing zijn, want er is een gebrek aan vertrouwen in deze munt.

Aldus Tim Draper. Na de ontmoeting zei Draper in een interview dat hij denkt dat blockchain en bitcoin zelfs een grotere revolutie zijn dan het internet was, en dat nu het ideale moment zou zijn voor Argentinië om de technologie te omarmen.

Draper herhaalde tijdens het interview ook een oude voorspelling van hem. Hij verwacht dat de prijs van bitcoin naar maar liefst $250.000 zal stijgen tussen 2022 en 2023. Hij zegt dat wanneer bitcoin net zo makkelijk te gebruiken is als de peso of de dollar, dan zullen mensen bitcoin kiezen. Het is namelijk “gedecentraliseerd, open, wrijvingsloos en mondiaal.”

Verder sprak Draper over bitcoin tijdens een ask me anything (AMA) sessie op Facebook waar hij bitcoin de valuta van de toekomst noemt. Tevens waarschuwt hij investeerders zich niet al te druk te maken over prijsschommelingen op de korte termijn:

Ik maak nooit bitcoin voorspellingen op korte termijn omdat er op korte termijn alles kan gebeuren. Het [bitcoin] zal op en neer gaan en als je op korte termijn investeert, maak je een fout.

Mensen kunnen de prijs manipuleren, de prijs stijgt en gaat vervolgens weer naar beneden, het is afhankelijk van de grote klanten die binnenkomen om te kopen of grote bezitters die komen om te verkopen.

Tim Draper werd vooral bekend in de cryptocurrency-wereld toen hij in 2014 voor $18 miljoen 29,656 in beslag genomen bitcoin kocht op een veiling. Vandaag de dag zouden deze bitcoins $118 miljoen waard zijn.

Tim Draper deed eerder dit jaar een aantal optimistische uitspraken over bitcoin. Vorige maand zei hij nog dat fiat-geld binnen vijf jaar overbodig zal zijn en in januari zei hij dat de bitcoin-revolutie nog maar net is begonnen.

Zelf benieuwd naar wat op de korte termijn kan worden verwacht van de bitcoin koers? Lees hier wat David in zijn wekelijkse koersanalyse te vertellen heeft.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.089,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.150,53 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.150,87 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.154,21 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.189,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...