Tim Kamp Tim Kamp
27/03/2024 13:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2024 12:23

Vijfde grootste Bitcoin belegger verplaatst plots $6 miljard aan BTC

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
$4 miljard aan crypto wordt vrijgegeven in mei: bereid je voor

Foto: Pablo Wilson/Shutterstock

Recente gegevens onthullen dat een van de grootste bitcoin (BTC) beleggers ter wereld maar liefst $6 miljard aan BTC heeft verplaatst. Sinds de grootschalige crypto-investeerder dit bedrag in 2019 op zijn wallet ontving, is er geen activiteit meer waargenomen. Tot nu toe.

Dutch Blockchain Days 2024 start morgen en volg je live bij Crypto Insiders
Dutch Blockchain Days 2024 start morgen en volg je live bij Crypto Insiders

Grote cryptoholder verplaatst miljarden aan BTC

De beweging van deze enorme som bitcoin, die werd opgemerkt door blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence, is afkomstig van de vijfde rijkste bitcoin-whale ter wereld. De op vier na grootste bitcoin-beleggers heeft voor het eerst sinds 2019 meer dan $6 miljard aan bitcoin verplaatst naar drie nieuwe wallets.

De anonieme bitcoin-houder heeft in totaal 94.500 bitcoin in beheer. Deze crypto vertegenwoordigt een waarde van $6,05 miljard. Het is bijna zijn volledige saldo dat hij over heeft geboekt. Dit deed hij op 23 maart, waarbij slechts 1,4 BTC in het oorspronkelijke adres achterblijft. Dat blijkt uit een bericht van 25 maart van Arkham Intelligence:

“Er is $5,03 miljard aan BTC verzonden naar bc1q8yj, waarbij de adressen bc1q6m5 en bc1q592 respectievelijk $561,46 miljoen en $488,40 miljoen aan BTC hebben ontvangen. bc1q592 heeft sindsdien die fondsen verder doorgestuurd”, meldt het blockchain-analyseplatform.

De crypto-overdracht gebeurde op een moment dat meer grote bedrijven en instellingen interesse tonen in bitcoin. Dit komt vooral door de aanstaande bitcoin halving. Bij deze gebeurtenis wordt de beloning die miners krijgen voor het maken van nieuwe blokken gehalveerd. Dit staat gepland voor eind april.

Maar hoe bereid jij je voor op dit 4-jaarlijkse evenement? Vermogensbeheerder Galaxy Digital gaat uit van een daling die zo’n 15 tot 20% zal betreffen.

Advertentie

Bitcoin opmars door halving en ETF’s

Bitcoin bereikte onlangs weer het prijspunt van $70.000. Tegelijkertijd begonnen investeerders opnieuw met het kopen van bitcoin. Op 18 maart bereikte het aanbod van BTC op Coinbase het laagste niveau in negen jaar, met 344.856 BTC.

Christopher Cheung, partner bij digitale activafondsen Ten Squared, denkt dat de huidige rally van bitcoin wordt voornamelijk gedreven door twee gebeurtenissen. Dat zijn de verwachtingen omtrent de halving en de toegenomen institutionele instroom door de tien nieuwe  bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

“De betrokkenheid van traditionele financiële instellingen zoals BlackRock en Fidelity bij het lanceren van BTC-producten legitimeert cryptocurrency verder als een alternatieve activaklasse. Dit vermindert het ‘carrière-risico’ voor investeerders die eerder aarzelend waren om de cryptomarkt te betreden.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie